BOBOBO píše:Problém je v tom , že většina servisáků kotlů vznikla z topenářů . Co k tomu dodat . On má i tabulku , v jakém rozmezí má napětí být . Nezaplatil bych mu to ! Je to stejný , jako vyměnil jsem BU a zapnul .
A když ty si náhodou svépomocně nainstaluješ topení, i kdyby blbý kotel na pevné palivo, mají keců jak ve Vltavě vody, žes tuhle a támhle něco pos.ral - "Kterej blbec sem tohle dával?" - i když je to podle tabulek a norem, pečlivě posháněných v knihovně - nekecám, vlastní zkušenost.
SIDTIM píše:U nás máme "opraváře", ale elektroniky.
Tak dlouho vyměňuje trubičkové pojistky ve zdroji, až mu dojdou, pak konstatuje, že přístroj je neopravitelný z důvodu nedostupnosti náhradních dílů a po zákazníkovi žádá 600,- za diagnostiku.
Takového "kurviče" (protože to není žádný opravář) bych asi shodil se schodů. Jeden to na mne kdysi dávnou zkoušel - byl od tehdejších VČE a zkoušel na mne dělat "bububu" kvůli závadě evidentně na zařízení "před hodinama", že opravu budu platit já - letěl z baráku jak střela, měl kliku, že jsem nepustil psa a nesundal ze skoby nade dveřma brokovnici...