Color 445 zajímavá závada

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kanys

#16 Příspěvek od kanys »

mám stejnou závadu obr. do zelena mdlá a zpětné běhy. Je na ní zkrat katody R na G1. Nevím zdali se dá tento zkrat nějak odpálit nebo je obr. na vyhození
jef111
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jef111 »

To je trochu jiná závada než jsem měl já.
Zkrat se můžeš pokusit "odpálit" elektrolytem cca 100uF nabitým na napájecí napětí ŘKS. Dělávám to normálně za provozu (na nažhavené obrazovce), nabiju elyt na drátech a strčím ho mezi zkratované elektrody, v opačné polaritě. Když vevnitř skočí jiskra, znamená to že napětí je dostatečné a třeba se to podaří opravit. Je vhodné toto několikrát zopakovat. Pro jistotu můžeš zvednout ochranný odpor sériově ke katodě, aby se nic nemohlo stát koncovému stupni RGB, ale ještě se mi myslím nepodařilo jej zničit.
Tímto způsobem se dají odstranit svody na katodách, zkrat taky.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
kanys

#18 Příspěvek od kanys »

když obrazovku položím hrdlem nahoru a zaklepu na něj tak zkrat zmizí ale kyž obr. postavím tak za chvíli tam zkrat je znovu. Zkusím to s tím kondíkem
kanys

#19 Příspěvek od kanys »

tak zkrat se podařilo odstranit ale katoda je asi mrtvá,moduluje se správným signálem je na ní okolo 100V ale po červené ani vidu
Maskot

#20 Příspěvek od Maskot »

Pokud pred tim byla v poradku odpravil jsi ji i se zkratem.
kanys

#21 Příspěvek od kanys »

takk to vypadá na sběrný dvůr :cry:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od otakarv »

kanys píše:takk to vypadá na sběrný dvůr :cry:

Škoda té televize,445 byly vydařené.Mi jede od začátku,co je začali vyrábět(byly na ni asi 3 malé závady).Obrazovka je už slabší,ale jde to,škoda že není větší uhlopříčka.
Možná,že se ti poštěstí nějakou tu obrazovku někde splašit.
jef111
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jef111 »

Kašli na to, takových telek v tom dvoře vyhrabeš kolikrát plný auto. Schovej šasí, když jde tak se vždycky hodí. Sbal tam jinou oravu a oprav si tu. Ty první oravy ze začátku 90. let moc nedoporučuju, už jsou za koncem životnosti a tak ze 70% jsou obrazovky KO (krom elytů a fůry vyhřátých spojů atd). Chce to tak od 95. roku nahoru. Ideální je okolo 2000, ty novější 2005 a tak zas už zas vypadají pomalu jak turci a taky tak fungují...
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“