Nefunguje korektně PWM na attiny2313

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sqrka

#16 Příspěvek od sqrka »

Nekoukal, ale přidal jsem tam kondenzátor 2200uF, kterej by to měl vyfiltrovat a potíž přetrvává.
sqrka

#17 Příspěvek od sqrka »

Vyměnil jsem attiny2313 za nový a ten zas hlásí invalid signature fffffffff. Takže asi bude problém taky s programátorem. Ani ten kondentátor na resetu nepomohl.
Andrea

#18 Příspěvek od Andrea »

Tak si v tom udělej pořádek. Pak když máš podezření, že se procesor náhodně resetuje, tak si na začátek mainu dej bliknutí LEDkou, kterou už pak jinde v programu blikat nebudeš. Když bude LEDka blikat, víš, že se program restartuje. Také má ten procesor registr MCUSR, ze kterého se dá zjistit, jestli nastal reset a z jakého důvodu.
Jak máš nastavené fuse bity?
sqrka

#19 Příspěvek od sqrka »

U toho druhého attiny jsou defaultní fuse bity, snažil jsem se měnit lfuse aby to bylo pro hodnotu krystalu nad 8MHz ale asi marně. Stejně se to chová když vytáhnu z čipu napájení.
Chenzee

#20 Příspěvek od Chenzee »

Přesně jak píše Andrea, když mi něco nefunguje, dám do programu na důležitá místa různé funkce typu 2x zablikej, když tu projedeš, 3x zablikej nebo zablikej oběma diodama apod. a tím vidím, kudy vlastně program chodí. Pak se lépe hledá chyba. Také jsem již jednou "vyblikával" hodnotu registru. Také mě to pomohlo. Zjistil jsem, co se mi přijme (zda-li správná hodnota či nesprávná) a s čím pracuje poté program. Jó, musíme si vypomoci jak to jen jde. :wink:
sqrka

#21 Příspěvek od sqrka »

Tak už jsem na to přišel. Opravdu byl problém s napájením. O to zajímavější je, že tyto problémy se vyskytovaly jen se zapnutým pwm, jinak diody jsem problikávat zkoušel a vše fungovalo. Dal jsem nový stabilizátor a je pokoj. Nikdy by mě nenapadlo, že ani kondenzátor 1000uF to nedokáže vyfiltrovat.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“