Inspira

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mad_zed

#16 Příspěvek od mad_zed »

Mám 140,6V,což myslím že je v pořádku.Všechny napětí jsou podle mě OK.
Jde o to,že tu televizi někdo natvrdo vypnul síťovým vypínačem a při dalším zapnutí už televize měla smazané všechny předvolené kanály.Obraz byl horizontálně roztažený a místo žlutého nápisu inspira je tam červený skyworth.Zvláštní,že když se to přepne na AV,tak není pozadí modré a na tom nápis inspira,ale je to celé černé.Obrazovka má jas vcelku normální.
mad_zed

#17 Příspěvek od mad_zed »

jo a to chassis je skyworth 5N11.Schéma už mám.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Zjavne sa poskodil obsah pamate.
mad_zed

#19 Příspěvek od mad_zed »

Jaký je teda váš názor?myslíte,že stačí sehnat nový procesor,nebo bude vadná i epromka?
TomasX

#20 Příspěvek od TomasX »

mad_zed píše:Jaký je teda váš názor?myslíte,že stačí sehnat nový procesor,nebo bude vadná i epromka?

Já bych tipoval vadnou eprom. Pokud bude vadný i procesor, tak to bude na sběrný dvůr. :cry:
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Ak je pamat samostatna, tak ju vymen a nastav obraz. Na napis skyworth sa mozes vykaslat, zjavne je to "default" hodnota, ked nema nic ine zapisane v pamati. Procesor je podla mna dobry, ked to inak funguje.
mad_zed

#22 Příspěvek od mad_zed »

Dobře to byc mohl zkusit.Dostal jsem nabídku na procesor do téhle televize za 400kč+poštovné.To by se dalo,ale musel bych vědět,že je 100%vadný.Poraďte mi prosím,jak je se u této TV vleze do servisního menu tlačítko na ovladači není.Chassis je skyworth 5N11.
sasaopravar

#23 Příspěvek od sasaopravar »

Jesli je chassis 5N11 tak podržet současně + a - hlasitosti a při tom zapnut TV.
mad_zed

#24 Příspěvek od mad_zed »

To jsem zkoušel,ale když podržím hlasitost+/- na TV tak nejde zapnout,zkoušel jsem to i přes ovladač i přes tlačítka a nejede.S tlačítky pro přepínání programu +/- to zapnout jde,ale bez menu :cry: .
RadekB

#25 Příspěvek od RadekB »

Pokud se nepleu, tak v techto TV se pameti menily dost casto, tusim ze staci prazdna.
mad_zed

#26 Příspěvek od mad_zed »

Tos mě potěšil.Já to zkusím a dám prázdnou.Pak se ozvu jak jsem dopadl.
sasaopravar

#27 Příspěvek od sasaopravar »

mad_zed píše:To jsem zkoušel,ale když podržím hlasitost+/- na TV tak nejde zapnout,zkoušel jsem to i přes ovladač i přes tlačítka a nejede.S tlačítky pro přepínání programu +/- to zapnout jde,ale bez menu :cry: .

Zapnout celou TV, jako že vypínačem.
mad_zed

#28 Příspěvek od mad_zed »

Zkoušel jsem držet volume +/- a zapnout vypínačem,stejně tak ovladačem a stejně tak tlačítkem na TV program+/-.Při zapnutí síťového vypínače se televize nezapne a pokud držím volume +,tak nejde ovládat ani přes tlačítka na přístroji,ani na DO.Já mám někde popis jak se dostat u různých televizí do SM,ale nemám na toto chassis.
mad_zed

#29 Příspěvek od mad_zed »

Že vás pořád otravuju inspirou,ale ten kdo mě radil epromku by měl dostat metál.
Vytáhl jsem teda původní EPROM 24C04 hodil do dělaného programátoru a přečetl co je v něm napsané.Uložil si to do zálohy.A zkoušel jsem eprom naprogramovat a ejhle nešla.Dal jsem místo EPROM patici a osadil do ní 24LC16 do které jsem nahrál 0.A ejhle zapnul jsem televizi(vše vymazané) naladil program uložil,ale obraz pořád roztáhlý.Tak jsem zkusil vejít do servisního menu tlačítky volume+/- a už fungovalo i servisní menu.
Takže televizor po dlouhém bádání opraven.
Ještě jednou vám děkuju za rady a obzvláště RadekB,který určil přesnou diagnozu.
RadekB

#30 Příspěvek od RadekB »

mad_zed píše:Že vás pořád otravuju inspirou,ale ten kdo mě radil epromku by měl dostat metál.
Vytáhl jsem teda původní EPROM 24C04 hodil do dělaného programátoru a přečetl co je v něm napsané.Uložil si to do zálohy.A zkoušel jsem eprom naprogramovat a ejhle nešla.Dal jsem místo EPROM patici a osadil do ní 24LC16 do které jsem nahrál 0.A ejhle zapnul jsem televizi(vše vymazané) naladil program uložil,ale obraz pořád roztáhlý.Tak jsem zkusil vejít do servisního menu tlačítky volume+/- a už fungovalo i servisní menu.
Takže televizor po dlouhém bádání opraven.
Ještě jednou vám děkuju za rady a obzvláště RadekB,který určil přesnou diagnozu.

No, hlave ze to jede. Ale tyhle TV to delaly, pocitej s tim ze po case to bude znovu.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“