bu2520 píše:..... Prostě takhle se dělá kapitalizmus
Takhle ne, v opravdovém kapitalizmu bys začal dělat skoro to samé a prodával to za 2000,- Kč.
Moderátor: Moderátoři
bu2520 píše:když začínala firma Hakel tak v Hradci Králové v jedné místnosti dva maníníci zalévali zalévací hmotou do plastových krabiček od gumy varistor s dvěma dráty a celé to prodávali za 4 000 Kč, jako přepěťovou ochranu když jsem se nad tí podivil bylo mi řečeno , že tu cenu na tom dělá jejich know how . Prostě takhle se dělá kapitalizmus
stepa píše:to Topik: pozor nato, Habesan napsal pouze svoje dohady, co by tam mohlo být. Opravdu to asi neví
Topik píše:A toto zarizeni tedy chrani pred velkym proudem a napeti???
Ta dioda muze byt jakakoliv???
Habesan píše:stepa píše:to Topik: pozor nato, Habesan napsal pouze svoje dohady, co by tam mohlo být. Opravdu to asi neví
Přesně tak, ono tam taky třeba nemusí být nic, inu know-how.Topik píše:A toto zarizeni tedy chrani pred velkym proudem a napeti???
Ta dioda muze byt jakakoliv???
Tyhle součástky mají stanovený maximální impulsní proud, který dokážou odvést, a ty nejsilnější bývají drahé (a nesehnatelné).
Pokud by tě to zajímalo, odkázal bych tě na materiály, ze kterých jsem to studoval já. Netvrdím, že jsem na to nějaký expert, ale něco jsem si o tom přečetl.