Philips 21PT1542/58 Ch: L6.1 AA VN trafo?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Burajko

#16 Příspěvek od Burajko »

Vyskusaj vymenit ten optron cez ktory sa budi horizintal.Tusim mi to nejak podobne blblo,ale uz si nespominam...Sranda bude ,ked to bude robit ten nestastny stab.tranzistor na 5v.
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od otakarv »

Burajko píše:Sranda bude ,ked to bude robit ten nestastny stab.tranzistor na 5v.

Optočlen a známý trand na 5V,to je myslím největší pravděpodibnost.Když "Peta-cb" píše:
Ale zkusil jsem to připojit za provozu kupodivu nic neschořelo ale co víc Naběhl normální obraz
,tak jde vyloučit pravděpodobnost vadného VN trafa:
Tak vzřejmně už zbývá jen to VNT Sad
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Peta-cb »

Zmiňovaný tranz 7505 šel jako jeden z prvních, vím co všechno dokáže :) ale tady vyjímečně to na svědomí nemá. Zkusím ten optočlen teda a než ho seženu tak do tý doby to zkusim ještě víc poměřit. Jinak obraz je od kraje do kraje nikde nic nechybí a nijak jinak nedeformuje. Po vypnutí do stby a cca do 10sec to jde i normálně zapnout ale po delším čase už nikoli. Lahůdka tohle fakt že jo :x
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od otakarv »

Připadá mi to,jako by byla některá součástka tepelně závislá,nebo na vyschlý kondík.
Burajko

#20 Příspěvek od Burajko »

Tiez si myslim ,na ten optron to nevyzera...
Skor by som tipoval nieco okolo budenia RKS...
NYKE
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od NYKE »

Burajko píše:
Peta-cb píše:Ano pánové je tomu opravdu tak. Jak ale koukám napsal sem blbost samozřejmně že Vertikální pruh od zhora dolu. Snad vás to napadlo když už já sem tak pitomej omlouvám se ještě jednou. ....

Zhora dole je vertikalny pruh...dobre si to napisal.

To nemyslíš vážně.Je to hor.vychylování.Co ho pleteš.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Peta-cb »

Tak jsem prošel jak zdroj tak řádek a nenašel jsem nic podezřelého- situace stejná. Ještě se zkusim se zaměřit na okolí TDA8362 a buzení, k tomu možná ten optočlen ale jináč už fakt nevím co a kde. :( Jinak tv šla bez problémů celý den.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od otakarv »

Já osobně Philipsy nemám nijak moc v lásce,pokuď tam nedáš součástku jaká tam patří(nebo nemá ty samé parametry),už to blbne. :?
masar

#24 Příspěvek od masar »

Z tvého prvního dotazu mi není jasné, jest-li ti tedy budící impulzy jdou i s připojenými VC. Ale asi tomu tak není, že? :wink:
Burajko

#25 Příspěvek od Burajko »

NYKE píše:
Burajko píše:
Peta-cb píše:Ano pánové je tomu opravdu tak. Jak ale koukám napsal sem blbost samozřejmně že Vertikální pruh od zhora dolu. Snad vás to napadlo když už já sem tak pitomej omlouvám se ještě jednou. ....

Zhora dole je vertikalny pruh...dobre si to napisal.

To nemyslíš vážně.Je to hor.vychylování.Co ho pleteš.

Os Y je os zhora dole,takze ked nemas pripojerne vych.cievky mas vertikalny pas..Ked ti nejde vertikal mas na obr. vodorovny - horizontalny pas.
Horizontal sa vola preto horizontal,lebo roztahuje elektronovy luc v horizonte(v riadku)A bez neho ti ostane len vertikalna ciara.Len tolko... :wink:
masar

#26 Příspěvek od masar »

Ten tv přece musí "hlásit" nějakou diagnózu (LED), když nenaběhne. Vůbec se o tom nezmiňuješ. Asi bych se zaměřil na to, jest-li se vytváří impuls SC a zkontroloval součástky kolem pinů 36 až 40 procesoru a také kvalitu jeho napájení. :wink:

p.s. Diskuse o pojmech horizontální vs. vertikální patří do sousedního fóra. :wink:
Burajko

#27 Příspěvek od Burajko »

Ja som nazacal.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Peta-cb »

Ano právě že ty pulsy to dává ať jsou VC připojený nebo ne. Průběh je téměř totožný, mění se akorád napětí. Před výměnou právě nešly vůbec proto výměna toho io. To TDAčko je sice použité ale vím že funkční dokonce ze stejného chassis. Můžu udělat i to že dám jiný mám to v patici. A co se táký ledky tak nesignalizuje nic, zapnu přes DO pohasne jako by to jelo normálně ale řádek nic. Projdu ty cesty ještě 36-43 co vidim. Pro jistotu i co se Vertikálu týká.
masar

#29 Příspěvek od masar »

Peta-cb píše:Ano právě že ty pulsy to dává ať jsou VC připojený nebo ne. Průběh je téměř totožný, mění se akorád napětí. ...

A když to ty pulzy dává a vc jsou připojeny, je tam ta čára nebo ne? (vn jde nebo nejde). Také si všimni, jaký je tvar budících impulzů (resp. šířka zp. běhu) když je obraz a jaký když není obraz. :wink:
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Peta-cb »

No podle toho jak se to veme. Když tv zapnu s připojenými(pulsy tam jsou) tak se neděje nic VN nejde vůbec. Pokud zapnu s odpojenými tak VN jde(pulsy jsou stále) řekl bych ale slaběji a samozřejmně s čárou. A pokud je tam za provozu píchnu tak normálně naskočí obraz. Zaměřim se tedy ještě na ten tvar.
Vlákno pročištěno a zdržte se zbytečných citací. Používejte tlačítko "zaslat odpověď, děkuji. Killroy
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“