Philips 21PT1542/58 Ch: L6.1 AA VN trafo?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

Philips 21PT1542/58 Ch: L6.1 AA VN trafo?

#1 Příspěvek od Peta-cb »

Zdravím pánové. TV měla vadný sig. proc. TDA8362 Nešly impulzy pro H. Vyměněno s tím že impulsy již mám, ale řádek funguje pouze s odpojenými horiz. VC Napětí pro RKS sedí 107V i další napětí jsou OK. TV pak již normálně reaguje na DO s tím že mam tedy H čáru. Prověřeny C 2422, 2420 a keramika 2423 zkušebně vyměněna, kdyby náhodou měla průraz na vyšších napětích. Zkoušel jsem i jiné VC a též nenaběhl. Už mne nenapadá nic jiného jak VNT. Nebo je ještě nějaká možnost a něco mne uteklo?? Dík
Burajko

#2 Příspěvek od Burajko »

Ten rks pri odpojenych cievkach nieje naladeny na 5harmonicku.Hor.vych. cievky tvoria s 2422 seriovy rezonancny obvod.To znamena ze bez vych. cievok ma mensi odber.Zmeraj zdroj ci ti nepada pri zapojenych vych.cievkach A odpor 3430 si kontroloval?
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Burajko

#3 Příspěvek od Burajko »

Napis tam hodnoty tych suciastok aby sme boli v obraze.
Duvsan

#4 Příspěvek od Duvsan »

Skontroloval by som to +UB, aspoň niektoré zo sekundárnych napätí, napr. napájanie vertikálu, osciloskopom skontroloval priebehy a ešte raz vymenil väzbovú keramiku. Možno ešte je problém v sp. väzbe do procesora alebo i v ňom. Ale nevidím schému, takže len teória.

Čítam o 5. harmonickej, o 3. harmonickej, stále neviem, o čom to je, i napriek Kokúňovej snahe. Ale možno i na to príde. Pokračujte, nebudem rušiť.
Maskot

#5 Příspěvek od Maskot »

Nedavno tu kdosi zverejnil linka na knihu Zaklady TV techniky,stahni a precti si to.
Burajko

#6 Příspěvek od Burajko »

Duvsan píše:Skontroloval by som to +UB, aspoň niektoré zo sekundárnych napätí, napr. napájanie vertikálu, osciloskopom skontroloval priebehy a ešte raz vymenil väzbovú keramiku. Možno ešte je problém v sp. väzbe do procesora alebo i v ňom. Ale nevidím schému, takže len teória.

Čítam o 5. harmonickej, o 3. harmonickej, stále neviem, o čom to je, i napriek Kokúňovej snahe. Ale možno i na to príde. Pokračujte, nebudem rušiť.

5 harmonicka je 5xfrekvencia horizontalu.A hodnotami LC je tam naladena.(thomsonov vzorec ti nieco hovori?)
Duvsan

#7 Příspěvek od Duvsan »

Sorry, viem, čo je to harmonická i niečo o LC rezonancii, dokonca mám na to školu. Myslel som to v súvislosti s riadkačom. Ale nechajme to.

Duvsan píše:Skontroloval by som to +UB, aspoň niektoré zo sekundárnych napätí, napr. napájanie vertikálu, osciloskopom skontroloval priebehy a ešte raz vymenil väzbovú keramiku. Možno ešte je problém v sp. väzbe do procesora alebo i v ňom. Ale nevidím schému, takže len teória.

Oprava, väzbový krabičák. To som mal na mysli a iné som napísal.
Naposledy upravil(a) Duvsan dne 16 říj 2009, 19:25, celkem upraveno 1 x.
Burajko

#8 Příspěvek od Burajko »

A co myslis,o com som pisal ? O RKS...
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Peta-cb »

Takže napájení pro řádek sedí 107V +- 0,5V (s odpojenými a připojenými cívkami) i jiná napětí na sek. zdroje OK. Zdroj v tom nebude řekl bych. Ten pojišťák 3430 je taky v pořádku. Keramiku sem také už předtím zkusmo měnil, situace stejná. Nakonec na zkoušku vyměněn 2422. Tak vzřejmně už zbývá jen to VNT :(
Robosand

#10 Příspěvek od Robosand »

citujem: s odpojenými horiz. VC (bla...) s tím že mám tedy H čáru. :?:
Robo...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od otakarv »

Stáhnul jsem si schéma L6.1 AA,ale tam je pro napájení ŘKS 96V a né 107V jak píšeš. :nevim:
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od otakarv »

ale řádek funguje pouze s odpojenými horiz. VC

Takže napájení pro řádek sedí 107V +- 0,5V (s odpojenými a připojenými cívkami) i jiná napětí na sek. zdroje OK.

Nevím,jak tomu mám rozumět,když připojíš horizontální vychýlovačky,tak Ti řádek vysadí,ale napětí zdroje neklesne?
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Peta-cb »

Ano pánové je tomu opravdu tak. Jak ale koukám napsal sem blbost samozřejmně že Vertikální pruh od zhora dolu. Snad vás to napadlo když už já sem tak pitomej omlouvám se ještě jednou. A ke zdroji Ať jsou připojené nebo ne tak napětí řádku je pořád stejný. Ještě musím poznamenat že na desce je udáno 110V přitom ve schématu mam to samé jako kolega. Ale zkusil jsem to připojit za provozu kupodivu nic neschořelo ale co víc Naběhl normální obraz Což mne dostalo teda uplně už. Změřil jsem a ze 107V bylo asi 104V což není nějak moc rozdíl, po vypnutí a zapnutí opět stejná situace.
Burajko

#14 Příspěvek od Burajko »

Zhora dole je vertikalny pruh...dobre si to napisal. Mne to stale pripada,ze ti vysadzuje zdroj.Meraj skopom napatie pre RKS,pri zapnuti.Co elyt co vyhladzuje nap. pre RKS?
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Peta-cb »

Myslíš žeby přeci jen zdroj?...zpětná vazba mne tak ještě napadá. no není problém oměřit kouknu nato zítra. Elit jsem taky již zkoušel, situace stejná. K tomu zdroji mne zas nesedí to že když to je připojený tak to jde normálně zap vyp DO je to vidět na ledce.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“