Nefunkční termostaty plotýnek Zanussi ZCV 562NW1

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#16 Příspěvek od fredis »

Jo. Já to bral podle zapojení na prvním obrázku... Neřeš to. :D
tertia

regulátor

#17 Příspěvek od tertia »

Dobrý den, tak jsem se konečně dostal k tomu regulátoru.Je to ten typ na obr. č 599596.jpg.Na každém regulátoru se nachází červík, kterým lze mechanicky nastavit zapínání a vypínání plotýnky, jak to popsal bu2520.U mého sporáku bylo vše uškrcené, takže to šlo pořád naplno.Seřídil jsem to, ale paní stejně není spokojená, že to moc hřeje.V čera jsem to testoval s papiňákem-výhoda zvukové indikace zapínání a vypínání plotny =funí- nefuní.Stát nad plotnou to je vedro, to je žízeň.Haha.No asi to vypadá na výměnu téchto dílů.Mějte se moc skvěle, dík za vše. 8O :arrow: :lol:
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

problémem těchto regulátorů je že po le tech provozu ten bimetal stárne a mění vlastnosti, kolikrát jsem ho nastavoval stejně se rozjížděl, lepší koupit nový
MilanCZ

#19 Příspěvek od MilanCZ »

Někdy ani léta nevydrží, záleží na četnosti použití a to, že se dá seřídit, má smysl pouze pro výrobce, aby jej nastavil. Nikdy jsem to sám nedělal, protože je to marný, je to marný, je to marný. Nový kus a je pokoj. Zkuste si jej rozebrat, bimetal je kolikrát tak vyhřátý, že musí fungovat úplně nesmyslně... :wink:
Naposledy upravil(a) MilanCZ dne 30 lis 2010, 20:25, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Naopak není to marný , je to osvědčené kurvítko . :D
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“