Jura Impressa E40
Moderátor: Moderátoři
To co popisuje jony v prvnim prispevku, na 99% to bude mit souvislost s mlynkem, nenamele pozadovany mnozstvi. Takze rozebrat mlynek, poskladat kameny (jsou moc utazeny)
Test jde udelat tak, ze se navoli manualni podani kavy, horem se tam nasype polivkova lzice mlety kavy a vsadim boty, ze to udela normalni kafe.
Jinak mam komplet servisni dokumentace, uz jsem i repasoval sparovaci jednotku, je to tak humpolacky jednoduchy, ze je to skoro nesmrtelny (po mech strance)
agino: abych se priznal, moc nerozumim tomu dotazu. Vypada to na "drainage ventil", ovlada ho elektromagnet (to hlucny cvakani a bzuceni uvnitr=elmagnet) Kdyz vysunes supliky a posvitis si dovnitr, je to takovej plastovej valecek, vede do nej pruhledna hadicka. A z boku do nej vede kovova tycka z toho elektromagnetu. Asi tam bude neco ucpany.
Poslední dobou jsem těchto press (ne Juru, ale AEG a Krups) dělal trochu víc a mimo jiné jsem našel i pár patentů, co se týkají spařovačky - (může se to někomu hodit) - US5259296 (spařovačka jako taková), US5551988 (čištění spařovačky), US20100077927 (výpustný ventil spařovačky), US20100147091 (motorový pohon spařovačky) .
Tyto pressa se opravují v pohodě (i když mám občas nedostatek dílů), teď zápasím s jiným systémem - používá to AEG CP2200, Fagor CAT40 - spařovačka se zasunuje dovnitř do přístroje a nedá se to nijak rozdělat, aby bylo trochu poznat, kudy teče (nejvíc závad je pravně ve spařovačce) - sice po sundání a zablokování mikrospínače dvřek jde něco vidět, ale nastačí to...
Momentálně mně v dohledné době čeká takových kávovarů 5 (některé čekají na díly, některé na opravu a jeden mám rozdělaný na stole) a nikdo to za mně neudělá...
Pravda cena některých náhradních dílů, mě udivuje, a bohužel konstrukce tohoto presa působí, že na něm technik stráví o dost více času než u jiných typů
Da se i cela sparovacka po repasi za "par" euro. (cca 30)
Ted sem dal dohromady jednu F90 z aukra, jakou ta dela penu na kafi, to ani moje F70 nedokaze, nechapu to cim to muze byt. Bude to mit nejakou souvislost se sitkem a s cremaventilem nejspis.
Mam 2 E40, to je low end, ale slapou vicemene v pohode, jen se obcas u jedny stane, ze namele, zacne parit a zniceho nic prestane a vyplivne puk do odpadu. Udela to treba jednou za 20 kafi. Nesetkal jste se s tim nekdo?