Philips 32PW9545, chassis MG2.1E, zabarvené okraje obrazovky
Moderátor: Moderátoři
Stejně se ale projevuje zdeformovaná maska, ale to je naprosto vyjímečné.
Odmagnetuj už konečně tu obrazovku externí demagnetizační cívkou, ať víme na čem jsme!!!
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Vagnei píše:Tak proč jsou ty spětné běhy dole a nahoře z leva do prava po celé délce a v prostředku končí na pravé straně takovej kus od okraje?
Ted zrovna dělám experiment. Odpojil jsem demagnetizační cívku, krásně jsem si zmagnetoval obrazovku, mám tam krásné blbosti na modrém pozadí. Vypnul jsem tv, nechal vypnutou. Zapnul jsem tv, ty moje šikovné obrazce, co jsem udělal tím magnetem jsou stále tam ve stejném tvaru. Vypnu tv, připojím demagnetizační cívku, čekám. Zapnu tv, demagnetizace ' zachrastí ' , naskočí obraz a moje útvary jsou fuč a vše je zase jak bylo, tedy až na ty originál defekty, kterých se nemůžu zbavit!
Tak proč, proč ...
Ty jsi talián, anebo nerozumíš česky - co ti píšu výše
Jak můžeš pořádně odmagnetovat masku obr., když ti ten pozistor ani nestačí vychladnout (20 - 30 min. vypnutá
A pokud je tak zmagnetovaná (viz 2. obr.), tak na to odmagnetování ani interní degaussing nemusí stačit !!!
A takto zmagnetovaná maska může na okrajích rozhodit i ty konvergence!
Jenže ty tady pořád jen mudruješ a filozofuješ, ale kdy už ku*va konečně odmagnetuješ tu masku ext. cívkou
Nakonec asi telka s "triviální závadou" skončí ve SD
Na jednu stranu jezdíš po obrazovce silným magnetem a pak se hrozně divíš, že ti ji interní cívka neodmagnetuje
Pozistory v telce měníš jak ponožky - jen doufám, že za ty samé, co tam byly origoš (možná další z důvodů, proč k degaussingu nemusí dojít) -
To, že v telce "zachrastí" (ty zvukové projevy), ještě neznamená, že k degaussingu skutečně došlo.
A prvotní zmagnetování masky mohlo klidně nastat tím "vytržením šňůry ze zásuvky" - není to totéž, jako vypnutí (dobrým) vypínačem.
Mohlo dojít k "přerušovanému" vypnutí (něco jako jiskření na opálených kontaktech vypínače) a tím k tomu zmagnetování.
Ať tak nebo tak, snad už popáté píšu: "odmagnetovat externí cívkou" a pak se uvidí
Co chci, je to takovej oříšek. TV nějak extra nedělám a nemusím. Uznám, že to je magnetizace, když to je nějak podložený. Už tu někdo nadhodil, že to je statický problém. Mno... Stačí to oddůvodnit, proč to dělá co to dělá dle videa a já budu ticho. Nehodlám tu nikomu nadávat a taky nerad čtu, když někdo nadává mě. Todle je diskuze a mě zajímalo jestli se někdo setkal se stejným problémem, jako já, tím myslím, se všema projevama, co to dělá. Ne že někdo uvidí obrázek a řekne jasně, demagnetizace v háji, protože todle mě napadlo taky jako první.