Philips 32PW9545, chassis MG2.1E, zabarvené okraje obrazovky
Moderátor: Moderátoři
Philips 32PW9545, chassis MG2.1E, zabarvené okraje obrazovky
Jsem si docela jistej, že demagnetizace obrazovky jede. Při běhu má obrazovka tendenci toto zabarvení opravit, je patrné, při modrém pozadí, že tyto okraje jsou pulzující ale v náhodném rytmu. Také je patrné, jako kdyby byly barvy v okrajích obrazovky stínované, podobně jako když máte na obyčejné tv 3D film.
crt scavem panel je stránka 42
schéma tv : http://leteckaposta.cz/123196679
Příčiny:
Roztočené kroužky na hrdle obrazovky.
Upadlé, vadné vychylovačky.
Utržená maska obrazovky.
Vadná obrazovka.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- Přílohy
-
DSCN0019.JPG- Nějak takhle začal zlobit obraz, než vyhořel dříve zminovaný rezistor.
- (133.53 KiB) Staženo 136 x
-
DSCN0015.JPG- (223.9 KiB) Staženo 145 x
Jak jsem psal výše: "Odmagnetovat externí cívkou!" - pokud by se znovu zhoršila "čistota", tak je chybný degaussing (i když tomu nechceš stále věřit)
A proč tam máš ty zpětné běhy?
A ten rezistor shořel proč? Že ty jsi mu "pomohl" - nemá s tímto problémem pranic společného (je v napájecí větvi videozesilovačů)
A s chybou "čistoty barev" to zase nemá nic společného
Ted zrovna dělám experiment. Odpojil jsem demagnetizační cívku, krásně jsem si zmagnetoval obrazovku, mám tam krásné blbosti na modrém pozadí. Vypnul jsem tv, nechal vypnutou. Zapnul jsem tv, ty moje šikovné obrazce, co jsem udělal tím magnetem jsou stále tam ve stejném tvaru. Vypnu tv, připojím demagnetizační cívku, čekám. Zapnu tv, demagnetizace ' zachrastí ' , naskočí obraz a moje útvary jsou fuč a vše je zase jak bylo, tedy až na ty originál defekty, kterých se nemůžu zbavit!