Bosch WFC1600, nefunguje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
v4s1m4
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od v4s1m4 »

takže dnes jsem to zase smontoval a pračka jede v pohodě, ale jak dlouho, tak si myslím že rotor je v pohodě i když je už hodně omletej, ale asi to udělaly ty uhlíky, ty semsice nemenil ale napružil ty pérka a pročistil.....
fredis

#17 Příspěvek od fredis »

No dělej jak myslíš... Ty uhlíky co jsi tam dal ten motor brzy dorazí :cry: :cry:
v4s1m4
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od v4s1m4 »

no chystam se dat novy jenze, kdyz bude spatnej rotor vyplati se kopit nejspis nova pracka za 7k kč
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Podívej na aukro , jsou tam často a od dvou stovek . Přecijen se už nějaký pátek používají . Třeba ho budeš muset trochu přizpůsobit .
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Jak máš dlouho tu pračku ? Já tedy nevím, ale tu pračku neznám. Jestli ji máš déle jak 6-8 let a vypadá to na problémy s motorem, což asi sám nevyřešíš pokud jsi to nevyřešil doteď, tak ti doporučuji začít se poohlížet po nové s lepšími parametry a klidně i dražší jak těch 7000,- Kč.
Pračky sice vydrží takových až 20-25 let (podle typu a kvality provedení), ale v dnešní době začínají opravy být dražší (i na čas) než nákup nové pračky. Já osobně bych se do toho pustil s tím, že to opravím do týdne postupným kontrolováním jednotlivých bloků jako ty, ale uhlíky v tomhle stavu musí fungovat a problém by byl asi v něčem jiném a po případné opravě bych ty uhlíky stejně sehnal a vyměnil.
helios

#21 Příspěvek od helios »

P32:
Práčka WFC 1600 stála cez 15.000 http://ostrava.idum.cz/cgi-bin/vod/out. ... 0252&GRP=2.

Bola síce drahá, ale mne ešte bez chyby funguje už 11-ty rok. Asi začnem tiež pomaly zháňať uhlíky... :)
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
p32

#22 Příspěvek od p32 »

Jo, tak to máš asi ze stejné doby jako my Siemens SIWAMAT XT 850. Taky asi za 16-17 tisíc. Po asi 6 letech to začlo trochu téct, tak jsem ji rozdělal, vyčistil, vyměnil jedno ložisko hned a druhé až za chvilu (pro jistotu, když už je to venku, že ?) Podělané bylo jen jedno kvůli špatnému V kroužku, tak jsem dal nové V kroužky i ložiska a jede dál. Hrozně se mi líbilo, když je za 2 ks V gumových kroužků chtěli v jednom "kvalifikovaném" servisu na pračky 650 Kč a já je za půl hodinky na to v SKF koupil za 40 Kč oba dohromady.
A taky jsem ženě ukázal ty usazeniny od prášku a od té doby se naučila používat i gely a ocet.

Nakonec, když to zvládneš vše spravit sám, tak tě to hřeje u srdce dalších 5 let - stejně tě nikdo nepochválí, tak se pak pochval sám. :wink:
helios

#23 Příspěvek od helios »

Tak to bola asi vtedy tiež kvalita za nerozumnú cenu. :D
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Tak tenkrát ta cena zodpovídala a kvalita taky. Ten jeden V kroužek byl ale načatej už z výroby ze špatné montáže a u druhého to bylo vidět, že se vyplatí taky vyměnit. Jinak žádný problém a za tu cenu se vyplatila s tím, že jsem si to opravil sám a zanesení práškem viděla žena. Jinak by oprava byla tak za 3 tisíce a možná by ji ani nevyčistili.
v4s1m4
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od v4s1m4 »

tu pracku sme kupovali za 20k priblizne a mame ju aspon 10 let, no kdyz pominu tvrdou vodu nikdy nebyl problem, jen jsem psal ze dnes stoji 7k ale to neni tim ze by byla spatna jen nema displej a dalsi blbosti co dnes pracky maj, ma ju mati a teta a problem zadnej....
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“