Jak protáhnout pračku širokou 60cm dveřmi širokými 59,5cm?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rezis

#16 Příspěvek od rezis »

Ony pračky se dělají i 59,5cm na to je se třeba koukat. Už mám vlastní zkušenost. Stará pračka prošla bez problémů a nová ne. Měřením zjištěno, že opravdu středem dveří chybí snad 2mm. Zkoušel jsme ji odstrojit, ale bez úspěchu - musel bych ji rozebrat komplet. Futra roztáhnout - doma na to techniku - hydrauliku mám jenže to by taky mohlo deformovat profil. Tak jsem je středem vysekal, vrazil tam desku a zazdil. Opravdovýma 60cm dveřma pračka prošla. U kolegy jsme ji dali oknem...
Internet - metla lidstva
mat100

#17 Příspěvek od mat100 »

Pánové, zajímavá debata, ale kdo z vás, kteří radí by opravdu navrhovanou metodu aplikoval na vlastních futrech ?

:lol:

S pozdravem Matěj
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od FRANSIMOR »

Kolega z práce udělal novou koupelnu.no a do nový koupelny patří nová pračka.A dopad uplně stejně.Chyběl krapet,ale byl to problém.Šel tedy do obchodu kde ji koupil a naštěstí byly ochotní mu ji vzít zpátky a vyměnit za jinou-rozdíl doplatil.Tohle řešení taky zkusil?Vím že spíš nereálné ale zkusit se má všechno.Tedy pokud není koupená přes internet. :wink:
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od FRANSIMOR »

PavelFF píše:pavel16:

Jezevec: O poškrábání barvy netřeba mít obavy. To už nastalo při pokusu o propasírování. Poškrábaná je jak sušička tak dveře.

nojo to je vlastně tímto nereálné....
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

FRANSIMOR píše:... Tedy pokud není koupená přes internet. :wink:

Právě proto - pokud by byla koupená přes internet, tak aspoň nemusí vysvětlovat proč ji vrací - pokud už ale neprošvihnul lhůtu (na vrácení zboží).
Nejprve v ní měl ale vyprat (usušit) prádlo celému paneláku ... :roll:
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od fero7 »

Ja by som v takomto pripade pouzil okno. Neviem ako Ty.
dudo02

#22 Příspěvek od dudo02 »

Na opacnej strane ako su panty.,vo vyske 70 cm nad zemou prerez zarubnu.
Tento 70cm dlhy kus uvolni a,vyber.Takto nalezato dostanes susicku dovnutra.Chybajuci kus zarubne a aj stenu pod nim uprav tak,aby bol samotny kus demontovatelny.Napr 4 hmozdinky,distancne stlpiky...Tak budes moct v buducnosti pristroj stahovat.

Ak budes robit presne,tak si spoj ani navsimnes.
Naposledy upravil(a) dudo02 dne 07 led 2012, 19:31, celkem upraveno 1 x.
PavelFF

#23 Příspěvek od PavelFF »

Měnit ji za jinou ani nechci. Byla vybrána jako jako kompatibilní k pračce(AEG) a koupil jsem už (předražený) plastový spojovací díl, který sedí jen pro omezený počet výrobků(výrobců).

To je fuk, kdybych ty futra měl rozmlátit, tak je rozmlátím.

Prvně bych zkusil, jestli se poddá zárubeň a to co je pod ní pouhým tlakem. Ale musím sehnat ten pumpík. Když ne, začnu odebírat materiál vedle zárubně.

Vyříznout kus zárubně se mi nechce, tam by zůstaly velké viditelné jizvy. Zatímco nové zapatlání maltou se dá udělat relativně nenápadně.
p32

#24 Příspěvek od p32 »

A co komín ? :lol:
kokun

#25 Příspěvek od kokun »

A jsi přesvědčený o tom, že ho má v koupelně?
To už jsi mu rovnou mohl poradit, ať si ji tam "napustí" přes vodovodní kohoutek ... 8O :lol:
Honza - kokúň

#26 Příspěvek od Atlan »

Bavil som sa vyborne ; niekto mu pozicajte ten zdvihak, inak malo by sa to dat pozicat... Tam kde naradie. Viem ze vam do smiechu nieje.
EKKAR

#27 Příspěvek od EKKAR »

Já mám 3,5tunovou "panenku" v autě - nebyla drahá, přišla mě v OBI asi na 800,- - na občasné zvedání auta při přezouvání letní-zimní a zpátky je ideální - továrnímu "polonůžkáči" bych nevěřil ani pozdravení, už jsem viděl z něj auto spadnout...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
fero7

#28 Příspěvek od fero7 »

dudo02 píše:Na opacnej strane ako su panty.,vo vyske 70 cm nad zemou prerez zarubnu.
Tento 70cm dlhy kus uvolni a,vyber.....Napr 4 hmozdinky,distancne stlpiky....

Alebo odrezat hore v rohu kde je spoj a dole iba prah. Potom vybrat celu stranu.
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od PvvS »

A obycejny prkno 61cm napric futry a kladivo nepostaci ? Ty futra by mely povolit. Ja tihle zpusobem dostaval ven i jedny, ktery zednici pri stavbe panelaku zazdili mezi panely. Cement povolil a pak uz sem mel volnou ruku.

A nejdou ty futra proste rozroubovat ? Jako vetsina panelakovek ?
Naposledy upravil(a) PvvS dne 07 led 2012, 20:05, celkem upraveno 1 x.
PavelFF

#30 Příspěvek od PavelFF »

To EKKAR: Já mám na přezouvání normální plechový hever co byl v autě a naprosto stačí. Výrobce ovšem netušil, že budu chtít roztahovat veřej a tak ho poddimenzoval.

Spíš by mě zajímalo, jak to s tou uváděnou "tunáží" u heverů je.
Je hever označený jako "3,5 tuny" určen pro auto o hmotnosti 3,5tuny nebo unese opravdu 3,5 tuny?

PvvS píše:A obycejny prkno 61cm napric futry a kladivo nepostaci ? Ty futra by mely povolit. Ja tihle zpusobem dostaval ven i jedny, ktery zednici pri stavbe panelaku zazdili mezi panely. Cement povolil a pak uz sem mel volnou ruku.

A nejdou ty futra proste rozroubovat ? Jako vetsina panelakovek ?

Nejdou rozšroubovat, jsou zapuštěný v maltě a omítce. Není to v panelu.

Prkno mě napadlo, ale bude muset být opravdu tuhé a silné, aby se neohýbalo. Netuším, jakou sílu vyvine prkno a jestli se spíš nepřidře.
Naposledy upravil(a) PavelFF dne 07 led 2012, 20:09, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“