CANON PowerShot SX210 IS, spadl

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Přesně, je to tak - propojovací pásky mezi deskami v mobilech, někdy je tak řešený i bezpáskový propoj - oba protikusy jsou na opačných deskách a výslednou mechanickou pevnost sestavy zajišťují až šroubky držící pohromadě celou sestavu desek i s rámem. Když ten foťák padl, kryt se mohl vlastní pružností zdeformovat a konektor prostě vyskočil - po jeho vrácení na místo a novém zajištění správné polohy krytem bude možná opraveno...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Raz som nejky iny fotak opravoval po pade - snimal len nezmysly, vyzeralo to ako poskodeny snimac. Nakoniec to boli len vypadnute paskove vodice (ale tam boli ine konektory).
Brozicek

#18 Příspěvek od Brozicek »

Dík pánové, co krok to pokrok. Bude to tak. Již dříve jsem si všiml, že na zadním krytu foťáku je proti té destičce gumová kostka. Nyní je jasné, že ta kostečka má jistit ten konektor.
Ta destička se nyní trochu kolébá, když na ni tlačím po krajích. Vždy když ji na nějakou stranu potlačím, změní se projev vady, tj. mění se funkce tlačítek nahoře a také zhasíná nebo se rozsvítí červená dioda vpravo od té destičky.
Neměl jsem odvahu na tu destičku plošně větší silou potlačit, protože jsem netušil, že by to mohl konektor. Po tom co jste mi napsali to asi zkusím. Možná to jen chce trošku větší sílu než jsem dosud použil, a že konektor zapadne. Pádem by konektor nemusel být poškozený. Při váze těch součástek by se snad neměl odtrhnout žádný spoj na konektoru. Tak zbývá zkusit zatlačit, držte mi palce. Díky.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Habesan »

Po zkušenostech z podobnými konektory bych ho právěže rozpojil a prohlédl si jestli nemá ohnutý některý vývod.
Domáčknutím silou, a to i takovou, která je pro nepoškozený konektor správná, bys ho mohl dorazit.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Brozicek

#20 Příspěvek od Brozicek »

Tak jsem ten konektor rozpojil. Pod lupou vypadal OK. Po jeho zastrčení zpět se ale nic nezměnilo. Bohužel, když potlačím do levého dolního rohu, tak dioda ve vypnutém stavu zhasne jako by vše bylo OK, ale ON/OFF je nefunkční. Když potlačím lehce do pravého horního rohu, dioda se zase rozsvítí. Atd., jak jsem už to tady popisoval.
Na té přiložené fotce jsem si až po zvětšení všiml nějakých šmouhanců na pásku. Nevím od čeho by to mohlo být, doufám že to nedělá nějaké svody mezi spoji na pásku. Ale pádem by se to asi nevytvořilo. Fotka není moc kvalitní, je udělána z ruky a s bleskem.
Tak zatím jsem na tom pořád stejně.
Přílohy
Canon konektor.jpg
(128.13 KiB) Staženo 228 x
alkom01

#21 Příspěvek od alkom01 »

A není utržený konektor od plošného spoje - třeba jen některé kontakty?
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“