Mrzne Outlook Express

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Vogon

#16 Příspěvek od Vogon »

Thunderbird má svý mouchy, některé jsou velmi výživné. Například dnes ráno mi zákazník donesl nový VAIO na který zčerstva nainstaloval "Vrabce".
Při poklepání na řádek v seznamu došlé pošty se otevře samostatné okno se zprávou které je prázdné. Přičemž takto to funguje pouze u prvních devíti zpráv. Při poklepání na desátou a další zprávu se již otevře nové okno s obsahem tý zprávy. Při přeposlání některé z prvních devíti se obsah v přeposílané zprávě normálně zobrazí.
Thunderbirda jsem přeinstaloval, nefunguje dál.
Přeinstaloval jsem mu Visty a Thunderbirda a nefunguje to dál.
Zahodil jsem ten zkur.venej krám a nakonfiguroval mu OE a je klid. Všechno funguje jak má.
Ani se neptám čím to mohlo být.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZdenekHQ »

Sabotáž od MS. :twisted:

Nejsou blbí. Visty..............
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od PvvS »

Stacilo na sloozku spustit Oprava slozky.
Nevim , mam v Thunderbirdu postu za poslednich 9 let a bez problemu.
Vogon

#19 Příspěvek od Vogon »

Nástroje které jsou přímo součástí Thunderbirda jsem samozřejmě vyzkoušel. Ono to fungovalo tak, že jak plynule přicházela další pošta, tak se původně nezobrazované zprávy posunovaly na nižší pozice a na těchto pozicích již byly normálně zobrazovány. :-) takže nezobrazená zpráva z místa devět se po příchodu nové pošty přesunula na místo deset a tam již byla zobrazena. Takže se tak nějak vnucuje myšlenka, že je to spíš vlastnost, která se projevila v součinnosti s konfigurací OS a HW.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

Jestli se na něco ráno těším, tak je to to, že si pustím svůj pracovní počítač s WIN98 nsp - funguje tam Thunderbird, Firefox, Pspad, starý AVG , neotravuje, naběhne do minuty a funguje. Žádný aktualizace, opičárny, viry atd. Na firewallu si bloknu, co chci, netstat neukazuje žádný podivný připojení, nepadá to. USB samozřejmě funguje taky, jen někdy chce restart při neznámý "flašce", ale to ty posr*** XP při každý aktualizaci taky. To bylo řečí, že restart je minulost.

Zkuste tohle v XP, Vistách atd.
]
Vogon

#21 Příspěvek od Vogon »

Je to pravda. Provozovat obstarožní soft na novém železe má svý kouzlo. Start za 17 vteřin, shutdown za 9, nativní ovladače si poradí relativně se vším. K čemu jsou mi sedmičky?
p32

#22 Příspěvek od p32 »

No, k čemu ? K zábavě přece. Lidi občas čuměj, jak mi staré PC s W98 rychle nastartuje i vypne. :lol:
masar

#23 Příspěvek od masar »

>ZdenekHQ - No ještě před chvílí jsi kritizoval používání starého SW a ejhle - něco se stalo? :wink:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ZdenekHQ »

Kde jsem kritizoval starej SW ?
]
masar

#25 Příspěvek od masar »

No jest-li jsem se zmýlil, tak se omlouvám. :wink:
Je možné, že jsem si tě spletl s někým jiným. :wink:

p.s. Už vím, to byl termit256 :D
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od ZdenekHQ »

Asi jo, já jsem zásadní vyznavač WIN98 s neoficiálním NSP ( http://winpack.org ) a tady pro mě skončil svět MS - XP používám jen na noťasu a víceméně za trest.
]
termit256

#27 Příspěvek od termit256 »

Jaky postovni program ve w98 zvladne bez problemu 9GB posty?
Pokud vim Thunderbird to nezvladne dodnes.

Osobne nejsem nejakym velkym priznivcem stale novych a novych verzi SW, na w7 jsem presel teprve pred koncem roku a neda se rict ze bych byl uplne ze vseho unesen (zvlaste u 64bit verze). Nicmeme pokud te omezuje nefunkcnost zastaraleho sw, je cas prejit na novy.

Nejake stesky nad rychlosti startu W98 bych prilis neresil, moderni desky umi udrzet data v RAM i pri "vypnutem" pocitaci, start pak netrva dyl jak 3sec, tj. nez se rosviti monitor je system nabehly. Na rozdil od ruznych hibernaci a spol. tohle opravdu funguje. A jestli mi pocitac tim, ze obnovuje RAM zere ve vypnutem stavu o 0,5W vic, je mi uprimne fuk.
cabernet

#28 Příspěvek od cabernet »

Tak som postupne vymyzal spravy z priecinka Dorucene spravy, resp. som ich presunul do inych vytvorenych priecinkov a teraz je to OK.
Mam to teda chapat tak, ze aby to opat nemrzlo, tak si mam strazit prave len spominany priecinok Dorucena posta, aby v nom nebol prekroceny limit 2 MB?

Dakujem. cabernet
masar

#29 Příspěvek od masar »

Ano, přesně tak. :wink:

edit: přehlédl jsem se - samozřejmě 2GB. :wink:
Naposledy upravil(a) masar dne 16 bře 2012, 09:59, celkem upraveno 1 x.
p32

#30 Příspěvek od p32 »

Limit je 2 GB, ne 2 MB.

to termit256: už sis měřil, kolik ti zežere "moderní" PC ve standby režimu ? 0,5W to asi nebude oproti PC s W98, který ve vypnutém režimu nežere vůbec nic. Já taky nevidím důvod, proč nechat PC usínat na 2-3 dny, když ho můžu normálně vypnout.
Jinak diskuse W98 vs XP začíná a končí jen tam, kde někdo prokáže potřebu mít XP na PC proto, že potřebný program nejde spustit pod W98. Ale je to stejná diskuse jako to, že někdo potřebuje velké SUV do města, protože je prý bezpečnější a jiný na druhý konec města zvládne jet i Favoritem nebo si koupí nové maličké auto, např. Fábku.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“