řadič SCSI
Moderátor: Moderátoři
Takže když budu mít ke sběrnici PCI připojený řadič SATA 1, a druhý SATA2, a na obou bude rychlý disk který umí dávat 300 MB/s, tak potom v reálu ta rychlost těch disků bude u obou stejná, nebo ten na řadiči SATA2 bude pracovat rychleji?
Nebo řekněme jiný příklad: Když budu mít jednu kartu SATA2, na ní dva disky, a budu kopírovat z jednoho na druhý, tak to půjde rychlostí 300MB/s, protože to půjde jen v rámci karty a ne přes PCI, ale kdybych měl 2 karty SATA2, a na každé jeden disk, a budu kopírovat z jednoho na druhý, tak to půjde max. 133 MB/s, protože to jde přes PCI?
- Gringo_Joe
PC01 píše:aha tak to sem chápal ještě jinak... Já sem myslel, že celková rychlost bude jen taková, jaká je rychlost nejpomalejšího článku v řetězci.
Takže když budu mít ke sběrnici PCI připojený řadič SATA 1, a druhý SATA2, a na obou bude rychlý disk který umí dávat 300 MB/s, tak potom v reálu ta rychlost těch disků bude u obou stejná, nebo ten na řadiči SATA2 bude pracovat rychleji?
Nebo řekněme jiný příklad: Když budu mít jednu kartu SATA2, na ní dva disky, a budu kopírovat z jednoho na druhý, tak to půjde rychlostí 300MB/s, protože to půjde jen v rámci karty a ne přes PCI, ale kdybych měl 2 karty SATA2, a na každé jeden disk, a budu kopírovat z jednoho na druhý, tak to půjde max. 133 MB/s, protože to jde přes PCI?
Na posledni odstavec odpovidam ANO, nicmene porad je treba mit na pameti, ze udavane rychlosti jsou pouze teoreticke, za idealnich podminek. V praxi je treba vzdy trochu ubrat. Principu rozumis dobre.
Jinak teda nepopiram, ze jsem sto let za opicema, ale vy jste opravdu nekdo videli zkopirovat DVD film za 15 sekund?
- Gringo_Joe
- Gringo_Joe
- Gringo_Joe
Nicmene kvalita se neurcuje podle poctu cipu.. Naopak, cim vice cipu to ma, tim je vetsi pravdepodobnost, ze se to nekde rozsype. Tim te ale nechci nijak strasit, je to spis statistika nez praxe.
ja jak slysim kvalitni, tak si predstavim shnile rajcata z Tesca, omlouvam se, jestli jsem nekomu zkazil snidani.
- Přílohy
-
SCSII_konektory-w.jpg- (164.3 KiB) Staženo 66 x
- Přílohy
-
Adaptec UW.jpg- (95.1 KiB) Staženo 63 x