Zpětnovazební audion, elektronky na Aukru?
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Já mám podobnou anténu uzemněnou přes doutnavku. Za bouřky ta doutnavka někdy i trvale svítí.
Na netu jsem našel tohle zapojení.Je podobné tomu co sem dával mtajovsky.Mám vícero kusů jak 6F32 tak 12Ž1L,tak bych se do toho pustil.Nevím si ale rady s tou vstupní cívkou.Jaký průměr,počty závitů a tak.Poradí někdo?
Jsem amatér tak mě nekamenujte.
Díky.
- Přílohy
-
12Ž1L.jpg- (35.72 KiB) Staženo 108 x
Podle empirických vzorečků pro vzduchovou válcovou jednovrstvou cívku vychází např. pro průměr 15 mm (trubka z tlustého fixu Centropen) a průměr drátu 0.22 mm, se smaltem cca 0.25mm, asi 190 závitů.
http://www.belza.cz/knowhow/form.htm
ok1hga: amatér=člověk,který se nějaké činosti věnuje bez dostatečných odborných znalostí,dělá ji nedokonale,diletantsky.
laik =je obecně osoba ve vztahu k určitému tématu nezasvěcená,v něm odborně nevzdělaná.
Toť praví Wikipedie.
Mě je úplně jedno jestli jsem amatér,laik nebo diletant.
duan píše:Mě je úplně jedno jestli jsem amatér,laik nebo diletant.Pro mě je důležité,že to,co si zbastlím funguje.
tak se předveď !
. . . myslím, že jsi se už vlastně předvedl:
duan píše:Na netu jsem našel tohle zapojení.Je podobné tomu co sem dával mtajovsky.Mám vícero kusů jak 6F32 tak 12Ž1L,tak bych se do toho pustil.Nevím si ale rady s tou vstupní cívkou.Jaký průměr,počty závitů a tak.Poradí někdo?