Ponorný mixér Tefal HB 7131 - má opravdu 700W?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

A proč bych měl studovat datašity motorů ? Tam bych se spíše díval na momentovou sílu, otáčky a potom bych přemýšlel o vhodném převodu do větší síly, menších otáček a pokud bych byl taky tak blbej, tak bych poměrem násobil i výkon a prodával bych to jako roztáčedlo na chcípnuté škodovky místo startéru. :lol:
Vojta7

#17 Příspěvek od Vojta7 »

rezis píše:Takový výkon by šel dostat ze střídavého modelářského elektromotoru. Bratr je modelář a když vidím co dnes ty malé motory tahají za vrtule a jakou mají životnost tak nechápu. Něco co váží 112g a má trvalý výkon 350W je opravdu masakr. To samé se používá ve značkových akuvrtačkách a taky je to šílenost - malá Makita mě vycvičila víc než normální vrtačka.
No ony se dají sehnat i 2,5 kW (na max. 22,2 V!; už nevím, kde jsem to viděl, nabízí je nějaký český modelářský e-shop), prý dokonce >4 kW (mrkněte se na Bořiče mýtů, díl Hodina superhrdinů, mají tam jak pěst velký motor o 6 HP), ale o tom nic víc nevím. BTW někde jsem viděl regulátor otáček na 600 A 8O
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od AmarokCZ »

Kdyby ses podíval do toho datasheetu, tak bys zjistil, že motor se 700W na štítku má maximální výkon kolem 200W, ale to evidentně tvoje myslitelna nebere. :roll:
http://www.zvodovodu.cz/ | Pokud neodpovídám na téma a chce něco vědět, pište SZ!
Vojta7

#19 Příspěvek od Vojta7 »

AmarokCZ píše:Z těch Johnsonů to u toho "800W" tyčáku vypadá na tento, nebo nějakou Čínskou obdobu.
Účinnost tohoto motoru je opravdu příšerná a víc než několik vteřin provozu při štítkovém výkonu proto nepřežije. Zdá se, že tedy nekecá výrobce tyčáku, ale přímo výrobce motoru. :
Pokud se nepletu, je tam napsáno, že dá max. výkon 5-10 sekund (pokud Wi=W).

Other Feature : Plate rating power 700Wi for 5-10 seconds
Output Power (W) 108.80

I když mi to nějak nesedí s tím dalším údajem...
helios

#20 Příspěvek od helios »

ohryzek36 píše:V těch mixérech od Tefalu (i Moulinexu a dalších) bývají často motory od Johnsonu - tady se dá sehnat katalogový list i s různýma výkonovýma křivkama a tak - Docela zajímavá vlastnost je 500Wi na 5-10 sekund - sice nevím, co znamená Wi, ale měl by to být asi štítkový příkon.

Wi je vnútropodniková klamacia norma, kde ani divá sviňa nevie, ako sa k tým výsledom dopracovali. Toto isté som videl napríklad u CB antén Talianskej výroby, kde sa udával zisk v Dbi, čo bolo asi dva až trikrát viac ako oficiálne zmerané hodnoty. Ale keď to na krabici tak dobre vyzerá...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od AmarokCZ »

Vojta7: 108.8W je jen výkon při maximální účinnosti. To Wi je nějakej podvod jako PMPO.
http://www.zvodovodu.cz/ | Pokud neodpovídám na téma a chce něco vědět, pište SZ!
Andrea

#22 Příspěvek od Andrea »

Wi není výkon ale příkon a nejspíš si to vezme, když ho zastavíš a po těch 5-10s ho můžeš vyhodit.
p32

#23 Příspěvek od p32 »

AmarokCZ píše:Kdyby ses podíval do toho datasheetu, tak bys zjistil, že motor se 700W na štítku má maximální výkon kolem 200W, ale to evidentně tvoje myslitelna nebere. :roll:

Tak jsem se díval potřetí do těch datašítů a nevím, co tvoje myslitelna opět pobrala, ale žádný štítek tam nemají. Asi si pleteš štítek z přistroje s daty v datašítu. Jo a tam je nějakých 90,4 W či tak nějak a něco víc na pár sekund při záběru naplno při zaseknutí či co (Wi nevím co je). :lol:
Zkus mi to konkrétně ukázat či vypsat a možná to pochopím. :lol:
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od AmarokCZ »

"Plate rating power", česky štítková hodnota výkonu (nebo snad příkonu).
Těch 90.4W je jen výkon při nejvyšší účinnosti, tudíž ani u solidního výrobce by to nebyla štítková hodnota. Hold musíš číst pořádně. :wink:
p32

#25 Příspěvek od p32 »

Jasan, budu se snažit. :lol:
JirkaCZ

#26 Příspěvek od JirkaCZ »

U těhle přístrojů se většinou udává, příkon maximální, v tomhle případě těch 700W a pak by tam taky mělo být, teda pokud je to nějaký solidni výrobce udaj příkon nominální a to by právě mělo být těch dejme tomu 150 W a tohle beru jakože ten motorek má příkon 150W,

u toho vysavače je to podobné, na krytu je napsáno 2 200W a když se podívám na šítek vyleze znich že 2200W je příkon max, 1950W je příkon nom. a reálná hodnota změřená wattmetrem je asi okolo 1750W... rozhodně ale nelze vybírat přístroje podle nástřiku výkonu někde na krytu :)
ohryzek36

#27 Příspěvek od ohryzek36 »

Tak dnes se mi jeden Tefal (HB713137/6W0) dostal do rokou a je tam fakt ten DC781(2)XLLG od Johnsona - takže jsem se napoprvé trefil :D .

Žádné měření jsem ale nezkoušel - u těchto motorů to nemá prakticky smysl, katalogové údaje asi docela sedí, žádnou přesnou zátěž nemám a panelovému ampérmetru začíná stupnice až u 2A (digitální se mi nechtělo zapojovat), takže zbytečné. Mimochodem (kdyby někdo pochyboval) - tyto motory se také vyrábí v číně (jako prakticky všechno ostatní) :D .
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“