Ponorný mixér Tefal HB 7131 - má opravdu 700W?
Moderátor: Moderátoři
No ony se dají sehnat i 2,5 kW (na max. 22,2 V!; už nevím, kde jsem to viděl, nabízí je nějaký český modelářský e-shop), prý dokonce >4 kW (mrkněte se na Bořiče mýtů, díl Hodina superhrdinů, mají tam jak pěst velký motor o 6 HP), ale o tom nic víc nevím. BTW někde jsem viděl regulátor otáček na 600 Arezis píše:Takový výkon by šel dostat ze střídavého modelářského elektromotoru. Bratr je modelář a když vidím co dnes ty malé motory tahají za vrtule a jakou mají životnost tak nechápu. Něco co váží 112g a má trvalý výkon 350W je opravdu masakr. To samé se používá ve značkových akuvrtačkách a taky je to šílenost - malá Makita mě vycvičila víc než normální vrtačka.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu, je tam napsáno, že dá max. výkon 5-10 sekund (pokud Wi=W).AmarokCZ píše:Z těch Johnsonů to u toho "800W" tyčáku vypadá na tento, nebo nějakou Čínskou obdobu.
Účinnost tohoto motoru je opravdu příšerná a víc než několik vteřin provozu při štítkovém výkonu proto nepřežije. Zdá se, že tedy nekecá výrobce tyčáku, ale přímo výrobce motoru. :
Other Feature : Plate rating power 700Wi for 5-10 seconds
Output Power (W) 108.80
I když mi to nějak nesedí s tím dalším údajem...
ohryzek36 píše:V těch mixérech od Tefalu (i Moulinexu a dalších) bývají často motory od Johnsonu - tady se dá sehnat katalogový list i s různýma výkonovýma křivkama a tak - Docela zajímavá vlastnost je 500Wi na 5-10 sekund - sice nevím, co znamená Wi, ale měl by to být asi štítkový příkon.
Wi je vnútropodniková klamacia norma, kde ani divá sviňa nevie, ako sa k tým výsledom dopracovali. Toto isté som videl napríklad u CB antén Talianskej výroby, kde sa udával zisk v Dbi, čo bolo asi dva až trikrát viac ako oficiálne zmerané hodnoty. Ale keď to na krabici tak dobre vyzerá...
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
AmarokCZ píše:Kdyby ses podíval do toho datasheetu, tak bys zjistil, že motor se 700W na štítku má maximální výkon kolem 200W, ale to evidentně tvoje myslitelna nebere.
Tak jsem se díval potřetí do těch datašítů a nevím, co tvoje myslitelna opět pobrala, ale žádný štítek tam nemají. Asi si pleteš štítek z přistroje s daty v datašítu. Jo a tam je nějakých 90,4 W či tak nějak a něco víc na pár sekund při záběru naplno při zaseknutí či co (Wi nevím co je).
Zkus mi to konkrétně ukázat či vypsat a možná to pochopím.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Těch 90.4W je jen výkon při nejvyšší účinnosti, tudíž ani u solidního výrobce by to nebyla štítková hodnota. Hold musíš číst pořádně.
u toho vysavače je to podobné, na krytu je napsáno 2 200W a když se podívám na šítek vyleze znich že 2200W je příkon max, 1950W je příkon nom. a reálná hodnota změřená wattmetrem je asi okolo 1750W... rozhodně ale nelze vybírat přístroje podle nástřiku výkonu někde na krytu
Žádné měření jsem ale nezkoušel - u těchto motorů to nemá prakticky smysl, katalogové údaje asi docela sedí, žádnou přesnou zátěž nemám a panelovému ampérmetru začíná stupnice až u 2A (digitální se mi nechtělo zapojovat), takže zbytečné. Mimochodem (kdyby někdo pochyboval) - tyto motory se také vyrábí v číně (jako prakticky všechno ostatní)