Blaupunkt ATLANTA 110
Moderátor: Moderátoři
Zvykl jsem si na Panasonic CQ-RD133N (vyr. 2004) s asi 90 cm dlouhou anténou ve sloupku, které hraje snad všude. Když nenajde alternativní frekvenci se stejným programem (ne vždy má stanice víc vysílačů), přeladí na jiný vysílač s dopravními informacemi. PI vyhledává půl minuty.
To prostě novější BP v koncernových autech nezvládají, ačkoliv disponují stejnými funkcemi. Vyzkoušeno na 10 oktávkách a VW. Kolegové dodnes s láskou vzpomínají na Formany a Felicie, které už nemáme. Měli jsme ve všech namontovaná rádia MTC různých typů (Korea), která, ačkoli tolika komfortními funkcemi nedisponovala, hrála i v místech, kde BP v Oktávce nebo VW hledá a hledá signál.
Anténa, jakkoli aktivní, takové rádio nedokáže nakrmit dostatečnou úrovní signálu. Kdyby jedna, jasně, je vadná. Ale dělají to všechny. Výjimkou je rádio Symphony vestavěné v mikrobusu, ale to hraje na páskovou anténu napařenou na okně... (Přitom jsem instaloval do jedné jedničkové oktávky Panasonic CQ-C1300 a ten na tu anténu hraje bez problémů..., tak xakru, kde je ta chyba?)
Tak se mi nedivte, že zrovna ze značky Modrý Bod nejsem odvázaný...
A kutilmile - nelituju tě
Dneska jsou tyto autorádia už asi dávno v křemíkovém nebi...