Samsung CLX-2160, chyba tisku cerne barvy

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

#16 Příspěvek od robo »

Ten developer stoji cca 1200. Kdyz uz nebude jina moznost tak ho koupim. Horsi je ze jsem nenasel pricinu te nevolnosti v pohybu developeru. Mou "opravou" se stav zlepsil, takze to necham zatim tak.
Jarda444

#17 Příspěvek od Jarda444 »

Zdravím mám taky tuto tiskárnu a mám s ní problém a to že po vytisknutí nějaké stránky se mi na další stránce částečně otiskne i ta předešná a nevím jak mám tento problém opravit,na zobrazovacím pásu právě vše zůstává a nemaže se,tiskárna má natisknutu cca 4000 stránek a použity jsou originální tonery,najde se tu od někoho pomoc.Předem děkuji
robo

#18 Příspěvek od robo »

A opet me zacala zlobit tiskarna. Nevezme si papir. V zasobniku je videt ze tiskarna si na papir sahla. Ale to je vse. Nevite prosim kde muze byt problem? Momentalne neznam mechanicky postup uchopu papiru. Tiskarna spise stoji nez tiskne.
Michal22

#19 Příspěvek od Michal22 »

Na konci zásobníku bývá gumová excentrická kladka, která pohybem dozadu posune papír mezi podávací válce. V práci jsem řešil to, že časem úplně popraskala, byla tvrdá, papír po ní klouzal a neposunul se. Odmaštění a napenetrování glycerinem pomohlo na chvilku.
Ale problémy by mohl být taky v nevhodném papíře (hladký). Případně v tom, že pokud papíry delší dobu leží, je potřeba jej mechanicky oddělit ("prohrábnout" po hřbetě).
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
robo

#20 Příspěvek od robo »

Pri hledani potizi jsem na ten podavac narazil. A zadna slava. je uz taky dost jetej. Zkusim tu gumu nejak ozivit. Chtelo by to znat nejakou schopnou ozivovaci metodu. Idealne by bylo ji vymenit, ale je otazka jak a kde ten podavac sebrat. Predpokladam ze vymena bude znamenat rozebrat min. pul tiskarny. Protoze ten kdo tu tiskarnu vymyslel u toho nepremyslel. No treba se pletu. Zkouknu manual a uvidim. Zatim tiskne. Musel jsem si pohrat s mnozstvim papiru. Musi ho byt tak akorat. Jinak netisknu.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

V Samsungoch sa to zvycajne vymiena velmi lahko, bez rozoberania. Treba pozriet v servisnom manuali. Dnes som vymienal zapekaciu pec v CLX-3305FW a islo to pekne jednoducho

Niekedy sa da guma z tej kladky stiahnut a nasadit v inej polohe (kde je este neopotrebovana). Inak kupit ako nahradny diel.

Inak v robote mam Samsung ML-2010 a tiez niekedy neberie papier - ked ju dlhsie nepouzivam. Ked potom parkrat papieru "pomozem" rukou, zacne to zase fungovat.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“