Vykonny PWM regulator do 40A
Moderátor: Moderátoři
Olchor píše:K paralelnímu spojování FET je tu někde celé vlákno. Problém je, že to má celé tendenci kmitat.
Na zemnicím vývodu (source) vzniká na parazitním odporu a indukčnosti díky velmi vysokému proudu procházejím Mosfetem (vodivosti N) kladná zpětná vazba. Je třeba s tím počítat a zemnění provádět tak, aby možná vazba byla co nejmenší
- jardavysocina
tak děti nějaký čas (2 roky) jezdily s autíčkem - AKU 12 V a motor 220 W s PWM od TYPA vše fungovalo celkem normálně . Ventilátorem chlazený motor z chladiče VW i regulátor s jedním "irfz44" . Jenže jak děti rostou , tak rostou i požadavky . Aby to jelo rychleji , tak jsem vyměnil motor - mám nyní motor 24/22 V , příkon 750 W . Stator má permanentní magnety a na 12 V má příkon okolo 300 W . Původní regulátor funguje . Ale přidal jsem do SERIE další baterii 12 V a při odběru přes 25 A se už původní IRF zahřívá (proletované pl.spoje s 2.5 mm drátu) a i přes chlazení nelze zatížit na 30 A . Tak asi nastává situace vyzkoušet 2x irfz44 , nebo nějaký silnější ? Dejte radu - já se chci taky vozit a mám 85 Kg .
Jarda
- weed_smoker