Můžu k tomu říct asi tolik- za x-let v autorizovaných servisech jsem napsal spoustu vyjádření o tom, že telefon nesplňuje záruční podmínky (pozor, servis by neměl napsat že ruší záruku, je to slovíčkaření, ale takhle to je).
Lidi se k mobilům chovají různě- ono to fakt dneska nejde dělat stejně jak byla dělána Nokia 5110- takže za (odhadem) 90% problémů si uživatelé můžou sami.
Ovšem tohle poškození mi připadne hodně podezřelé, jako by opravdu vzniklo při demontáži.
PPI-ETC býval kdysi dávno docela slušný servis. Ovšem dnes, kdy výrobci platí servisům za záruční opravu čím dál míň, tak už to ani nemůže být jinak- v servise sedí mladí kluci za 500€, nedivte se, že neumí nic víc než přehrát firmware...
Hydrawerk- i Nokie už není co bývala. Tenké desky něco vypovídají a problémy s Nokiemi E52 mluví za vše...
KUBO- bereš to sportovně, ono to ani jinak nejde- kdyby ti z 70cm spadla televize, jak by dopadla? Podobně, možná hůř. Prostě pokud chceme funkční a spolehlivý mobil, nesmí padat...
forbidden- dělal jsem svého čas tzv. DOA proceduru pro Eurotel, spousta telefonů nefungovala proto, že byly blbě sestaveny, pod kontakty byly kousky plastu z obrábění, občas tam něco při kompletaci zapomněli dát. Ale takhle zlomenou desku s utrženým SMD jsem ještě jako předprodejku neviděl.
Matto- deska se dá zcela pohodlně prohnout- nech si telefon v zadní kapse riflí a někde se usaď do křesla- většinou to přežije LCD, dotyk i tělo telefonu z hliníku, ale deska holt zůstane už mírně zdeformovaná (všechny materiály jsou do určité míry ohebné, ale jen některé mají tvarovou pamět- deska PCB mezi ně nepatří).
O tom soudním znalci, to jsem nikdy neslyšel, ale tím netvrdím, že to neexistuje. Třeba taky jen na SK, fakt nevím.
p32- 30-denní lhůta běží jen tehdy, když ti není tvůj prodejce schopen reklamaci ukončit- pokud si ji nepřevezmeš, tak už tohle neplatí (aneb jak by to u nás vypadalo- Frantovi Vomáčkovi vypadne jeho mobil ze sedmého patra, on jej donese do servisu v igeliťáku, tam mu neuznají reklamaci, on to nepřevezme a za 30 dní si odnáší v portmonce původní kupní částku, jaká byla třeba před necelými 2 roky- tak s takovou by sis ten telefon už neměl u koho koupit

).
Nejsem jasnovidec, ale pokud to bylo opravdu tak, jak to passion popsal, tak je to minimálně na nasrání.
Zkusím se zítra podívat, jestli nemám SM v práci, kdyžtak pošlu.
M.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...