WIN XP problém s modermími USB úložišti
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
keemo píše:nemusi nutne... pokial spravi dve rozdielne instalacie s tym ze druhy disk bude odpojeny a zapoji ho az po skonceni tak moze mat pripojene potom oba a vyberie si v boot menu odkial spustit systemmoze kopirovat rovno mezi hadrami
Přidám svoji zkušenost s instalaci dvou systému XP a W8 na jednom PC a dvou HD. Každý systém byl na jednom HD. Po samostatné instalaci obou systémů, když jsem pak nechal zapojené oba HD, tak mi W8 spolehlivě zlikvidovaly XP na druhém HD.
Musel jsem to řešit přepínačem napájení mezi oběma disky, abych nemusel otvírat skříň a přehazovat napájecí konektory. Z 99% používám W8, a když chci přejít na XP, ve vypnutém stavu přepnu napájení a změním bootovací disk v SETUP nebo přes F12. Data sdílím pro oba systémy přes zálohovací externí USB HD.
Mám tu samou zkušenost, akorát s W7 vs. XP - proto jsem nic nepsal o současným provozu dvou bootable HDD. Musí se přepnout hardwarově pomocí přepínače v napájení a pokud možno obojího - jak +5V, tak +12V, aby ani jedna část elektroniky HDD neměla napájení v době, kdy není žádoucí aby "o disku s jiným systémem zbytek počítače věděl".Brozicek píše:keemo píše:nemusi nutne... pokial spravi dve rozdielne instalacie s tym ze druhy disk bude odpojeny a zapoji ho az po skonceni tak moze mat pripojene potom oba a vyberie si v boot menu odkial spustit systemmoze kopirovat rovno mezi hadrami
Přidám svoji zkušenost s instalaci dvou systému XP a W8 na jednom PC a dvou HD. Každý systém byl na jednom HD. Po samostatné instalaci obou systémů, když jsem pak nechal zapojené oba HD, tak mi W8 spolehlivě zlikvidovaly XP na druhém HD.
Musel jsem to řešit přepínačem napájení mezi oběma disky, abych nemusel otvírat skříň a přehazovat napájecí konektory. Z 99% používám W8, a když chci přejít na XP, ve vypnutém stavu přepnu napájení a změním bootovací disk v SETUP nebo přes F12. Data sdílím pro oba systémy přes zálohovací externí USB HD.
Je přitom zajímavý, že podobný konflikty třeba mezi XP a Ubuntu nenastávají - oba dva můžou poměrně solidně koexistovat na dvou různejch particích jednoho disku a k přepnutí se využije jen volba bootovací partice v SETUPu...
A kutilmile - nelituju tě
- serviceman
- pocitujlasku
Přepínání volby disku pomocí napětí je naprosto normální - u šuplíků se to ani jinak nedělá, ale taky lze v případě šuplíků tyto přehodit a tím určit primární OS a druhý disk jako datový. Vše samozřejmě při vypnutém PC.
- serviceman
- Přílohy
-
Přepínač 2.JPG- (134.43 KiB) Staženo 76 x
-
Přepínač 1.JPG- (54.58 KiB) Staženo 63 x