Equa Bank spamuje

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

#16 Příspěvek od termit256 »

Uvedomujes si, ze kdyz je v poli "od" napsano equa bank, nemusi to znamenat ze mail poslala tato banka? To co tam vidis neznamena vubec nic, muze si tam napsat kdokoliv cokoliv a rozesilat takove maily za jakymkoliv ucelem. Podival ses aspon na hlavicku mailu?
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

V poslední době chodí spam, objednaný Equa bankou, z jejich klientského centra mi napsali "rozesílku emailingu realizoval obchodní partner Traffic7 s.r.o., který má také databázi souhlasů se zasíláním obchodních sdělení."

Sice v tom spamu existuje možnost "odhlášení", to u mne skonší chybovým hlášením. S velkou radostí jsem tu to skutečnost oznámil odesílateli (žádná reakce) i klientskému centru Equa banky, kde mi doporučili pořídit si jiný prohlížeč (??), ale přesto údajně provedli mé odhlášení. Uplynulo pár týdnů a je tu od nich další spam.

Prosím všechny, kdo jsou takto obtěžováni ze strany tuzemských subjektů, pište na vedení podobných firem, klientská centra a podobně, a stěžujte si ! Snad jim dojde, že zadávat si reklamu u spammerů je pitomost.
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Hlavně - souhlas se zasíláním podobný "obchodně nabídkový korespondence" dáváte skoro vždycky při zřizování mailovky na bezplatným serveru - všichni, co mají za svým jménem nebo nickem v mailovce slovo @email.cz; @seznam.cz; @cetrum.cz; @volny.cz; a další a další MUSELI při registraci odsouhlasit, že jim bude poskytovatel mailu posílat OBCHODNÍ NABÍDKY - ten mailovej server si tak financuje provoz.

Spousta lidí si tenhle souhlas vůbec ani neuvědomuje, nebo o něm neví, protože NEČTOU poskytovatelovy obchodní podmínky, za kterejch je bezplatnej mail k dispozici - jen to odkliknou. Ale stěžujou si pak rádi - i když můžou leda tak na sebe...

A pokud kamarád zaklepal bačkorama a nikdo to provozovateli serveru neoznámil - a na mail se aspoň jednou za půl roku někdo přihlásí, podle obecně platnejch podmínek mailová schránka běží dál.

Pak stačí, aby Í-KVÁ banka přišla, zaplatila provozovateli jistej obolus a VŠEM majitelům mail-boxu na tomhle serveru přijde stejnej spam, kterej ale spamem není - protože si každej, i když vynuceně, jeho zasílání odsouhlasil...

A bohužel, ani nejde na něj nastavit integrovaný antispamový filtry, jak jsem se několikrát pokoušek učunit na mnoha takovejch serverech - všecko možný akceptujou, ale slova "obchodní nabídka", "obchodní sdělení" a podobný spojení ty filtry nevezmou...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

Neměl by to být tento případ automatického souhlasu v podmínkách. Když jsem se odhlásil z jejich údajného seznamu, proč spamují zase ?!
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Odhlásil ses možná ze seznamu Í-KVÁ banky - ale ne ze seznamu uživatelů bezplatnýho mailovýho serveru - ON ten spam rozesílá, že to dělá jménem inzerovaný firmy je jiná věc... Banka nedává seznamy adres, který chce zaspamovat - ta si zadá "zaspamovat všecky" - a provozovatel serveru jí jednoduše tuhle službu PRODÁ... Jediná možnost je mít svůj vlastní mailovej server a nepouštět si nikoho k tělu = filtrovat veškerou nevyžádanou poštu, což ale vyžaduje lidskou obsluhu, aby se dalo třeba mailem poslat dotaz z domény, kterou ještě nemáš v seznamu "povolenejch" ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sendyx

#21 Příspěvek od Sendyx »

V každém případě - čím víc lidí se ozve, tím víc mailů musí řešit, tím větší opruz pro ně. Jak vy k my, tak my k vy :lol: .
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“