Panelový voltmetr

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Hydrawerk píše:Nebo zná někdo panelové voltmetry z Aliexpressu prodávané na webu hezký den??
http://www.hezkyden.cz/soucastky/merici ... jnosmerne/

Jo, já jich pár použil, jak pětimístný napětí, tak kombinaci čtyřmístný napětí a proud. Při "samonapájení" to začíná ukazovat těsně pod měřeným napětím 4V. U regulovanýho zdroje to samozřejmě vadí a tak jsem koupil ten izolovanej měnič, co sem dal odkaz Warp a napájím měřák přes něj z napětí před regulátorem zdroje. Jinak je to celkem po kalibraci interním trimrem přesný a souběh v 1/3 a na maximu taky dobrej.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Achab

#17 Příspěvek od Achab »

Hydrawerk píše:Osoba blízká si zakoupila v GME panelový voltmetr a ampérmetr WAMPUM WPB5035. Kvalita se mi zdá příjatelná.

Z levných panelmetrů se mi WPB jeví jako nejlepší. Ale nějak mizí z nabídky, ve většině e-shopů jsou některé typy nedostupné, nebo označené jako výprodej. Prodejce mimo ČR / SR jsem nenašel, jenom stránky výrobce:
WAMPUM ELECTRONIC TECHNOLOGY
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

Vždyť těch voltmetrů je všude plno, výběr je velký. A kupodivu ukazují docela přesně.
Achab

#19 Příspěvek od Achab »

Odpověď z GM na dotaz k typům WPB, které nemají skladem:
Zatím se jedná stále (u nás) o běžné položky, jen momentálně nemáme potvrzený termín od dodavatele. Mohu sdělit pouze orientační dobu cca 2-3 měsíce.

Jiné e-shopy mají sem-tam některý typ, někde označené jako "výprodej," "nedostupné" apod. Ale rozsah jde snadno změnit přepájením propojek. Případně po odstranění / doplnění bočníku změnit ampérmetr na voltmetr a obráceně.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“