Sháním tlumicí výplň do repro boxů

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

Moje první bedničky Tesla ARS710 byly uvnitř vyplněné obyčejnou vatou. Byla v nich jen lehce načechraná. V jiných jsem viděl jako tlumení nastříhaný silnější vlizeíin.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
mtajovsky

#17 Příspěvek od mtajovsky »

Jako dobrý tlumící materiál se doporučovala tzv. krejčovská vata, což je materiál na vycpávky ramen sak a podobně (vatelín). Je lepší než všechny lehké materiály, protože tlumící materiál musí mít velkou hustotu a velké vnitřní tření.
hafca

#18 Příspěvek od hafca »

Ta je hodně podobná té lékařské, jen není bílá a hlavně, je nebo byla podstatně levnější. Mám takový nejaný pocit, že byla použitá v maďarských HS100, co mi ještě někde ještě leží.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Duvsan

#19 Příspěvek od Duvsan »

Ja neviem... Bublinkovú fóliu by som použil ako výstielku, ale ako výplň? Veď cez ňu "nefúka". Ja by som to vypchal spomínaným vatelínom alebo ovčím rúnom či hocičím priedušným (flyš, vata, polyester), nie tou fóliou.
konosuke

#20 Příspěvek od konosuke »

Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
jef111
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jef111 »

Teda já nevím co máte proti té minerální vatě, používá se v profi bednách a já ji už mnohokrát taky použil a je zcela bez problému. Mluvím o moderních minerálních vatách jako třeba Isover (skelná nebo čedičová, rozdíly jsou minimální), ne o té staré kousavé potvoře. Pokud jsou bedny uzavřené, je to úplně ideální řešení. Pokud je tam basreflex, je potřeba prostor okolo otvoru nějak oddělit od prostoru s vatou, nejlepší je na to tenká souvislá vrstva vatelínu, do které se isover "zabalí". Už jsem taky párkrát použil zahradnické prodyšné rouno jaké se používá např. na okurky, problémy to taky nedělalo. Stejně v blízkosti nátrubku nesmí nic být jinak basreflex ztrácí účinnost. Pokud jde o subwoofery tak tam tlumení vůbec nemá co dělat, leda že by někdo chtěl snižovat citlivost.
Bublinkovka, molitan a podobné umělé materiály jsou podle mých zkušeností zcela nevhodné. Ty umělé vaty speciálně určené pro audio jsou podle mého názoru nesmyslně předražené.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
konosuke

#22 Příspěvek od konosuke »

Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
mirdo8

#23 Příspěvek od mirdo8 »

Chlapi neviete mi niekto povedat aku impedanciu mali reproduktory HS100-Orion.Lebo ked ich meram tak tam skacu hodnoty okolo 100Ohm,co je podla mna absolutna blbost.A to meram priamo tie stredobasove reproduktory.A ze by boli obydva pokazene....
vasekpetr1

#24 Příspěvek od vasekpetr1 »

Zajímavé. Google po zadání HS 100 mluví o impedanci 4 Ohmy, ale já měl doma tyto bedny a myslím si, že měly 8 Ohm :D
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Mozno sa robila 4Ω aj 8Ω verzia. Ale 100Ω sa urcite nerobila :D
kokun

#26 Příspěvek od kokun »

rnbw píše:Mozno sa robila 4Ω aj 8Ω verzia.
Obrázek
Honza - kokúň

#27 Příspěvek od mirdo8 »

Diki moc chalani,nakoniec to bol prechodovy odpor na svorkach,po precinovani je to uz OK.A maju 8 Ohm.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“