Prosím o pomoc s Linuxem
Moderátor: Moderátoři
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Nakonec jsem openPCD pustil k vodě. Udělal jsem si ve vmWare nový počítač s Ubuntu a začal od nuly. Podle návodu nainstaloval LibNFC a nakonec mfoc. I pcscd se mi podařilo, ale nějak nespolupracuje. Každopádně díky za nakopnutí.
Honzo v práci máme taky nějakou "čipovou" kartu a chápu správně, že každá má nějaký unikátní kód? Je i nějaká přepisovatelná, která by šla naklonovat z již existující?
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
S těmi kartami to chápeš správně. Každá karta má od výroby zapsané seriové číslo, které se v drtivé většině používá pro identifikaci. Vyčíst toto číslo je jednoduché. Bohužel jak jsem posléze zjistil i u zapisovatelných karet
je toto číslo danné napevno a nelze změnit. Musí se objednat tzv. magicCard z číny, která je upravená od výrobce a umožňuje zapsat data do sektoru 0.
Nejdřív si zjisti jaké karty v práci používáte (125kHz, 13,56MHz Mifare xx, EM40xx) a potom se uvidí jak by se dala naklonovat.
Stando, pokud ty vaše karty používáte tak dlouho, je pravděpodobné, že se jedná o některý z 125kHz systémů. Nejsou náhodou čtečky od Motoroly?
Ta čtečka vypadá úplně přesně jak na obrázku, ale co je uvnitř nevím.
- Přílohy
-
eco-term-time_l.jpg- (28.72 KiB) Staženo 106 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA