Win7 detekují méně RAM než je fyzicky osazeno - Vyřešeno
Moderátor: Moderátoři
- serviceman
serviceman píše:Jeden slot paměti je někde disablovaný už na úrovni BIOSu.
to by ale nebyl vidět v protokolu z HWiNFO32 ne
bios aktualizovaný, ale je to stejný jako to bylo
- Přílohy
-
modules.php.jpg- (189.4 KiB) Staženo 61 x
- serviceman
Zkus ještě v tom msconfigu zaškrtnout tu paměť, jak mám na obrázku a teprve pak se v okénku objeví maximální paměť, kterou Windows mohou vidět.
Tahle chyba se mimochodem objevuje ve Windows 7 více lidem..., jak praví krátké hledání na Googlu.
serviceman píše:Mě tam na prvním obrázku BIOSu zaráží, že BIOS ví, že je obsazen 2. a 4. slot, ale enablovaný je jen jeden.
to mě udivuje taky, takže to asi bude záležitost biosu/desky, a Win by s tím neměli mít nic společného ne
když zaškrtnu tu pamět v msconfigu tak je tam 2gb a víc tam není možné zadat, resp. jde, ale neuloží se to (skočí tam zpět 2048)
- serviceman
Nechci tvrdit, že tvoje RAMky mají taky zkrat v napájení - ale nejdřív bych zkusil jednu po druhý zvlášť a tu vadnou reklamoval. Pokud máš W7 32b systém, musí při instalaci indikovat 3GB paměti, 64b verze musí ukázat celý 4GB.
A kutilmile - nelituju tě
- serviceman
Nedávej tam jiný pár, ale rovnou jednu paměť 4GB.
Kdyby tam byly 4 sloty, tak bych ti doporučil je dát do slotu 1 a 2, ne do 1+3 nebo 2+4. Tzn., že jsem toho názoru, že se 4 sloty by to v kombinaci 1+3 nebo 2+4 dělalo to samé.
takže podle toho co píše "p32" je lepší dávat do desek, které mají jen 2sloty pro ram jen jednu, než v páru? Zajímavý je, že ta deska ve které ten pár ram chodí má také jen 2 sloty