Převod stránky do Wordu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

#16 Příspěvek od starecd »

Diakritika tam je, protože ani nepíšu, jak tady někteří bez diakritiky a to se nedá číst, je to horší než cizí řeč.
serviceman

#17 Příspěvek od serviceman »

Nebo použij Directory List & Print. Free verze by měla stačit, ale jestli to umí diakritiku nevím.
DirectoryLister diakritiku umí.
Naposledy upravil(a) serviceman dne 12 led 2015, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
starecd

#18 Příspěvek od starecd »

Sorry, nebudem to tu zbytečně zas.... absolutně nevím, co najít, čím nahradit, když s tím nedělám, tak bohužel. Mě spíš zajímalo, že dřív to do wordu šlo a teď ne.Tak nějak to vypadalo.
Díky
Přílohy
Nový obrázek (2).jpg
(26.61 KiB) Staženo 57 x
jirkati

#19 Příspěvek od jirkati »

Pokud si chceš ve wordu tisknout obrázek tak máš dvě možnosti.
1, uložit si ho jako soubor kamkoliv, otevřít word a funkcí nahoře na liště "Vložit" si ten obrázek ve wordu zavolat. Pak už jen upravit velikost "rámečku".
2, otevřít obrázek v Malování, vyříznout potřebnou část, dát Ctrl C, otevřít word na stránce - musí blikat kurzor, dát Ctrl V, roztáhnout obrázek jak potřebuješ.
Pokud potřebuješ text editovat tak budeš muset použít funkci OCR, to už neumím - mnoho let jsem ji nepoužil.
serviceman

#20 Příspěvek od serviceman »

Způsobem, který jsem popsal (Sendto a pak paste a Find/Replace) ve Wordu dostaneš odentrovaný seznam jmen s diakritikou pod sebou. Číslování řádku Word dělá jedním tlačítkem. To všechno funguje!
Jestli tam chceš i velikost souboru, použij některý z programů nahoře (mám dobrou zkušenost s Directory listerem). Bez diakritiky stačí výpis v DOSu. (Nevím jestli v českých Windows chodí v DOSu diakritika).
starecd

#21 Příspěvek od starecd »

Teď jsem našel příručku wordu, ale jak se na to dívám, moc mi nepomůže. Chtěl jsem použít šablonu seznam, ale je po aktualizaci vyřazena, proto to možná nejde dát, tak jak jsem do dělal prvně. A šablonu mi vrátit také nejde. Už jsem psal, že anglinu nevedu, našel jsem i to najdi a nahraď, ale co mám nahrazovat, když to chci smazat a pokud tam nic nezadám, napíše to, nebyly zadány žádné parametry. Takže když nevíš, co kde napsat jsou ty heslovité návody v příručce na prd. Tož asi tak. Jestli to chceš napsat česky tak jo jinak je to taky na ....
serviceman

#22 Příspěvek od serviceman »

Vždyť jsem ti to napsal jasně:
Find adresu (tu, kterou chceš smazat C:\folder\blabla) a do Replace dej Zvláštní znaky - Ručně konec řádku a seřadí se ti jména souborů pod sebe.

Obrázek

Můžeš to ale také vypsat v DOSovém okně i s diakritikou, když si ve Vlastnostech nastavíš font Lucida a na řádku si nastavíš správnou code page příkazem chcp 65001. Pak ti příkaz dir /b > print.txt vypíše správně všechny soubory i s diakritikou do souboru print.txt. Když si pohraješ s přepínači u DIR, dostaneš tam i velikost souborů.
serviceman

#23 Příspěvek od serviceman »

Existuje ještě jeden další způsob jak převést obrázky na editovatelný text, a sice použít ABBYY Screenshot Reader, který je dočasně free. Zdá se to trochu na hlavu, převádět text ve Win Exploreru jako obrázek zase zpátky na text, ale funguje to velice dobře a má to širší využití, například při snímání textu z chybových hlášek apod. Pracuje to s rozličnými znaky včetně diakritiky.
starecd

#24 Příspěvek od starecd »

Máš tam malý nedostatek a to, že se musí zmáčkout tlačítko nahradit vše. Tak by to mělo jít, ještě další perlička, dá se odstranit místo adresy nějaký znak a uspořádat taky jako seznam? Prostě jsi dělal některé kroky automaticky a nenapsal.
Tak už to mám taky, vše ok.
Moc díky!!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“