Krups XP7240 chyba č.9 nespíná relé

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dokola

#16 Příspěvek od dokola »

Děkuji za odpověď,teplotní snímač, pokud je to ten malý bazmek na keramické destičce jsem měřil při teplotě cca.18C a naměřil 128kΩ, na fóru jsem vyčetl, že má mít 102kΩ....
Může to být tedy důvod pro nespínání topného tělesa?Děkuji
ohryzek36

#17 Příspěvek od ohryzek36 »

Tak to je v pořádku - ale může být špatný kontakt kdekoliv jinde. Zkus měřit napětí na teplotním snímači za chodu (presso může být vypnuté, ale v zásuvce) - mělo by být něco pod 4V (3,6V je myslím maximum). Zkus to měřit přímo na desce elektroniky a dávej si pozor - může tě to zabit.

Mimochodem - proč jsi měnil tepelné pojistky? Byly vadné? Obě?
dokola

#18 Příspěvek od dokola »

Děkuji ohryzkovi za rady, závada je odstraněna. Termistor jsem odpájel a pod ním na keramické destičce objevil asi z kávy vodivou vrstvičku, která ho asi občas zkratovala.Včera jsem někdy nebyl schopen odpor změřit,tak jsem koupil druhý termistor(mimochodem ho koupit je fakt kumšt, ale mám alespoň náhradní) a po odpájení a proměření jsem zjistil, že je OK, tak jsem vše očistil a vrátil zpět. Netušil jsem, jak je náročné tak malou věc pájet :-) :-). Vyrobil jsem si z kulatého párátka, které jsem na konci trochu rozříznul držátko, abych si termistor přidržel při pájení a šlo to jak na drátkách.
Tepelné pojistky jsem měnil obě, protože jedna byla vadná a měl jsem dvě náhradní, tak když už jsem byl v tom, tak jsem to vyměnil všechno. Teď to snad na chvilku bude šlapat :-)
Ohryzek je fakt 1.
kukiakm

#19 Příspěvek od kukiakm »

Meki píše:Zdravím Ohryzka a poslušně hlásím. Odvápněno projel jsem to 3 x za sebou ( DEKALKO ). Ve spodní nádobě po 1 kávě stále asi 40 ml. vody. Zkouška káva pára teplá voda znova káva pak espreso opět káva. Ani jednou to teď nechtělo doplnit přístroj. Množství +-5% od nastaveného. Dotaz : podle čeho počítadlo odvápnění nebo čištění počítá cykly . 1 káva nebo preso asi není 1 cykl.

Ahoj mam podobny problem. Tesne predtym ako by mala zacat vytekat kava do hrnceka, tak sa nejak pretlaci kusok tej kavy/vody do odpadovej nadrzky (normalne sa z nej zacne parit). Nasledne zacne vytekat kava, ktora je potom samozrejme slabsia.
Mam krups s displejom, ktory indikuje kolko kavy este ostava do konca cyklu.. A realne zacne donho tiect voda, az ked uz je indikator cca v 1/4. Mnozstvo kavy v hrnceku vsak zodpoveda nastaveniu.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“