PC se sám vypne W7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Tušení si nech na seance . Měl jsem konkrétní dotaz a na něj jsi měl odpovědět . Toho jsi nebyl schopen . Zbytečně tady netanči .
Standa99

#17 Příspěvek od Standa99 »

Mě to je normálně šumák, jestli tam fungujete jak za krále Klacka.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
gepard

#18 Příspěvek od gepard »

Zdárec,
síť tahle nebo tamta ... Stando99 - je to dost OT. Vlákna, kde se vyskytují hádky, se nyní válí v koši ...
BOBOBO je fajn, že je po problému a ví se wo co go. Měl bych taky něco na tohle téma - pro event. další čtenáře. Bráchovi se po nějaké době začal NB taky sám vypínat (64-bit s W7), v nastavení vše OK - žádné "autouspání" - hledal jsem příčinu vypínání poměrně dlouze. Nakonec jsem zjistil, že CPU má po určité době vysokou teplotu - pak NB vypíná. První dojem byl, že se jedná o špatný přechod tepla z CPU na chladič. Nikoliv (kontrolováno). Po oddeklování mě málem trefilo, prostor výfuku vzduchu byl vyplněn před jemnou mřížkou pásem prachu (jakoby tam byl tvrdý filc tl. 5 mm). Z toho důvodu se stávalo, že teplý vzduch nemohl být vyfouknutý ven a točil se v prostoru NB jak káča. Jakmile pak přesáhla teplota určitou mez, NB vypnul.
Jakmile se vezme NB do postele/na polštář/, bude natahovat vlákna, prach apod. Je potřeba provést pravidelně čištění i uvnitř! Nejlepší je používat pro NB pevnou, rovnou podložku, která mu umožní řádný průchod čistého vzduchu pro chlazení.
-- Gepard --
Standa99

#19 Příspěvek od Standa99 »

Pokud je tohle k věci, tak budiž. Viděls někdy firemní síť? Tady se řešil firemní PC a pokud by byl v doméně, na což jsem se pouze ptal, tak by veškeré šťourání (s admin účtem) bylo platné jenom do dalšího restartu. Vše vycházelo od slova firemní.
.
..
...
gepard

#20 Příspěvek od gepard »

Ano, v práci jsem jen na fi. síti, bez netu. Defakto řečeno - nyní si již ani nezvolím, nenastavím spořič. Všichni v práci (cca 1000 zaměstnanců - 50% s PC) máme stejný spořič (z nařízení centrály v Kanadě, logo a rotující reklamní hovadiny) a s automat. uzamknutím PC přes heslo (po 15 minutách! Toť námxd!). Vše v rámci zabezpečení, proti zneužití, ochrana dat ... blablabla. V nastavení systému si neškrtnu vůbec, vše je řízeno od našich IT-adminů. Instalování téměř všeho probíhá od nich dálkově... Sledování dění na jednotlivých PC - taktéž lahůdka...
-- Gepard --
Standa99

#21 Příspěvek od Standa99 »

A proto jsem se na to ptal, aby veškerá snaha nebyla vniveč.
Pokud mi napíše, že mají ve firmě 5 PC, tak je logické, že ta doména nemá cenu, ale jestli tam mají 20 PC a víc, tak bych tohle nedovolil. Díky tomu, že tam mají PC mága, tak tipuju to druhé.
.
..
...
gepard

#22 Příspěvek od gepard »

OK, souvislost jsem nějak obešel (asi jsem už natvrdlý), již je to jasný. :lol:
-- Gepard --
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“