PC se sám vypne W7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

PC se sám vypne W7

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Dostal jsem nový poč i se SW a nějak neumím zabránit samovypnutí . Kde změnit , Děkuji
Přílohy
ovládací panely.jpg
(138.25 KiB) Staženo 115 x
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

Pokud je to samovypnutí po určité době přechodem obvykle do režimu spánku, tak v ovládacích panelech - možnosti napájení, změnit nastavení schématu nebo zvolit jiné.
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Podívej se do záznamu událostí co se stalo.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Nevím , co je to záznam událostí ....
serviceman

#5 Příspěvek od serviceman »

Control panel, Admin. nástroje, Záznam událostí (Event Viewer).
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Zkoušels když se PC vypne klapnout do klávesnice či hnout myší? Pokud se rozběhne, do původního místa před vypnutím, tak máš nastavený krátký časy pro vypnutí displeje a nebo přechodu do režimu spánku. Nastavit jak psal xsc.
Pokud nejde po vypnutí hned zapnout předním tlačítkem a musíš na chvíli vypnout vypínač vzadu na zdroji, bude to závada v napájení, nejspíš zdroj vypnul na proudový přetížení nebo napěťový tolerance.
Pokud máš v záznamu událostí "chyba 41" tak upřímnou soustrast, jestli je to v záruce tak do servisu na reklamaci, může být desítky příčin.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

To je úplná funglovka od firemního mága . On mi stroj vyměnil , když jsem se dovolenkoval . Hledal jsem nějaké vypnutí , ale zde je to asi to schema vypnutí . Nikdy jsem to nedělal , inu už jsem mu poslal mail . Chtěl jsem si to vyřešit sám ... tedy s vámi .
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Tak pro další je to zde , je tam třeba i změnit výkon procesoru pro najetí systému , je default 10% !
Přílohy
Bez názvu.jpg
(139.12 KiB) Staženo 105 x
keemo

#9 Příspěvek od keemo »

to bude vykon minimalny aby CPU nebezel naplno kdyz neni potreba... klesa spotreba i produkce tepla.
Standa99

#10 Příspěvek od Standa99 »

Ten PC je v doméně nebo v (předpotopní) pracovní skupině? A podle obrázku předpokládám, že máš nejspíš admin účet?
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Kurde Bor*ku, pockej par dnu az se vratim z dovci, ja ti ten kompec porychtuju...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Není třeba , PCmág firemní ukázal a dal do pořádku . To je firemní poč . Já jen pro další popsal , jak s tím naložit , nikdo mi to zde nepopsal .
Standa99

#13 Příspěvek od Standa99 »

Už jsem zažil, že někdo s podobnými úmysly na svém notebooku taky vypnul veškeré uspávání a tak ho i přenášel v batohu. Potom se divil, že když ho jednou z toho batohu vytahoval (vše bylo nažhavené od CPU) tak prstem promáčkl plast na víku.
Uspávání je normální, akorát to STD (suspend-to-disk neboli hibernace) je samozřejmě otravné a stačí nastavit STR.
Na tu doménu, která je dnes základ normální firemní sítě, jsem se ptal proto, že v ní existují nějaká pravidla, která se při restartu znova aplikují (tzn. že by se to nastavení hibernace vrátilo zpět). Ale jak už jsem naznačil, tak asi ve firmě fungujete předpotopně včetně admin účtu na PC. To se musí ten váš mág pěkně obracet, ale dobře mu tak, když to má takhle zařízené.
.
..
...
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Nemáš o naší síti ponětí , tak se k ní nevyjadřuj . Měl jsi mi poradit , co zde mám výše , ostatní je mi k ničemu .
Standa99

#15 Příspěvek od Standa99 »

Takhle už o ní mám tušení a ta otázka na doménu byla zásadní, protože na ní fungují normální firemní sítě, ne aby si někdo cvakal v nastavení, jak se mu zlíbí.
Naposledy upravil(a) Standa99 dne 28 črc 2015, 08:06, celkem upraveno 2 x.
.
..
...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“