USB Flash disk – záchrana souborů - VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
v pro nektere radice jsou i service tools kde si ten fw prehral (prisel si tim i o data) ale flesku si zachranil..
ono tezko rict jak se to vlastne bude chovat hele..
ale stimhle radicem se prodavaj specialni extractory na data... mozna ze ten by se dal sehnat pouzit a pak zas prodat..
Snažím se jít nejjednodušší cestou. Škoda, že k tomu obvodu nemám nějaké schéma. Teď se nemám od čeho odrazit. Možná se tady najde někdo, kdo ten obvod zná.
bohuzel vsechno to jde do kopru.. jedine kde se stim neco deje tak francie.. tam je novej zakon ktery hlida aby v zarizeni nebylo kurvitko ... a priznejme si .. kdyz u nas prodavanej routr ma od vyrobce kondik u napajeni ktery ma listove zivotnost jen 26mesicu... tak to smrdi
Spíše jsem tuto otázku položil proto, abych tak věděl, kdy už takovou paměť nemám používat a zakoupit si kvůli spolehlivosti raději novou. Dříve jsem věděl, že děrný štítek pokud ho někde neutrhnu mi vydrží věčnost. S nástupem moderních disket jsem věděl, že po pár použití se na ni už nemohu 100% spolehnout, tudíž jsem raději šáhl po nové, když jsem chtěl mít jistotu následného přečtení - verifikace. Po jak dlouhé době mohu čekat u flash disku nějaké problémy?
Děkuji všem za příspěvky, které zde byly uveřejněny.
Na radu od uživatele Zaky, jsem proklemoval hlavní pojistku P1. Nic se nestalo. Šel jsem ale dále a všechny odpory 1R, které jsem na desce našel jsem vyletoval, otestoval, zda jsou opravdu jen průchozí a na desce plošky spojil cínovou kuličkou. Postupoval jsem metodicky po jedné. Bingo. Jedna se asi nechovala při zátěži jak měla a po ostranění a propojení cínem se flash normálně rozjela.
Děkuji.
DOPLNĚNO:
Vratné pojistky, neboli Polyswitch jsou opravdu zdrojem problémů. Souhlasím s uživatelem Zaky, že jsou to ku... Sám jsem se takto několikrát napálil. V tomto případě byla vratná pojistka dobrá, ale nápad zde přispěl k rozjetí flash.