Co to je za druh trafa
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
žárovka / s bočníkem / bez bočníku
0W............230..............246
25W..........227..............242
40W..........225..............241
60W..........220..............240
75W..........213..............241
100W........200..............238
200W........132..............228
300W........neměřeno.....220
Po vyhození bočníku trafo výrazně ztvrdlo a trochu zvýšilo výstupní napětí naprázdno i při malým zatížení. Na trafu jsou dvě odpočky po 6V, tak není problém sekundár trochu snížit. Do 100W trafo přede asi tak jako dřív, na 200W už víc, ma 300W už celkem vrčí. No je to na občasný provoz při opravách zdrojů, tak se nic neděje. Ještě zkusím na 200 a 300W jak se bude hřát.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jo a to C bylo taky zvláštní. Uvnitř široký sekundární cívky byl 10 mm schod mezi pravým a levým sloupkem, do něho zapadal zase odstupňovaný protějšek. Co jsem měl rozebraný C trafa, vždy byla dělící rovina v jedný úrovni, u tohodle ne.
- serviceman
Jednalo sa o silne nelineárny prvok a používalo sa v zabezpečovacom obvode na železnici. Pozdejšie ich nahradili relé.
jandu píše:Pravdepodobnesa jedná o magnetický zosilovač. Zmenou prúdu v riadiacom vinutí sa mení pomer vstup. a výstupného napätia. Pravda, ja som robil merania na mag.zosilovači skonštruovanom na jadre EI, ale v tom case ešte jadrá C neexistovali.
Jednalo sa o silne nelineárny prvok a používalo sa v zabezpečovacom obvode na železnici. Pozdejšie ich nahradili relé.
O čem to píšeš? Na obrázku je normální ruský napájecí trafo z testeru pro sálové počítače. Primár 230V, na sekundáru 4 vinutí v sérii a jedno samostatný. Propojil jsem je a dalo to přibližně poměr 1:1 na oddělovací trafo. Po vyjmutí magnetického bočníku z toho leze víc. Primár a sekundár má svoji samostatnou cívku, takže naprosto bezpečný galvanický oddělení, určitě víc, než 4KV.
- Přílohy
-
IMG_3053.JPG- (281.52 KiB) Staženo 93 x
-
IMG_3051.JPG- (226.72 KiB) Staženo 102 x