CRT TV Toshiba 285D8, nefunkční vertikál- VYŘEŠENO

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

#16 Příspěvek od Michal22 »

oravan- nechápu co myslíš. IO je po smrti (mezi vývody 2 a 4 ukazuje asi 40Ω). Po vypájení. No a jakmile jsem jej dal pryč, tak na větvi +27V už se vše další tvářilo OK.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
xsc

#17 Příspěvek od xsc »

Na schématu je hodnota FR 2,7 zatímco u normálních odporů je jen R 4,7. Takže to je fuse resistor. Je potřeba zkontrolovat elyty C313, C314 a C316 a jestli to neusmažilo R320 a R323. Z těch 27V se ještě napájí TEA2031 v korektoru podušky.
samponek

#18 Příspěvek od samponek »

dej z 12V na vývod 7 12k a 3k6 na zem, to způsobí ss předpětí a pojede to i s TDA8172, jinak jsou ty IO stejný.
Killroy
Moderátor

#19 Příspěvek od Killroy »

Michal22 píše:Experimentovat se mě moc nechce..

Pošli mi do SZ adresu, zkusím to ještě dneska dát do pošty.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
sr71

#20 Příspěvek od sr71 »

Michal22 píše:Ještě dotaz do pléna- myslíte že je to pojistkový odpor? Podle té růžové barvy tělíska bych tipnul že asi ano

přiznám se že mě nikdy nenapadlo že růžové odpory jsou pojistkové odpory (ani jsem snad nevěděl že něco takového vůbec existuje), je to teda pravidlem že se to pozná podle téhle barvy? A jak to vlastně funguje? Lze si to představit jako pojistka + odpor v serii?
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Neviem, ako to je s tymi farbami. Videl som okrem ruzovych aj sive a asi este nejake ine.

Poistkovy odpor sa pri pretazeni prerusi, vacsinou z neho kusok odleti. Obycajny odpor je schopny cely zhoriet do cierna a napriek tomu si udrzat spravnu hodnotu.
kokun

#22 Příspěvek od kokun »

Pravidlem to nebude - bývají šedé (světle i tmavě), zelené (khaki) i ty růžové - asi jen dle výrobce.
A jestli je pojistkový určuje snad jen jeho typ - pochybuju, že to lze rozlišit vizuelně.

Oproti normálním má v jednom místě "zúženou" dráhu odpor. vrstvy - zaručené místo kde dojde k jeho přepálení. A jak už bylo uvedeno, v tomto místě pak bývá obyčejně vypálené malé kolečko.
O pojistkových rezistorech se tu už debatovalo - pohledat :wink:
Honza - kokúň

#23 Příspěvek od Michal22 »

Zatím moc děkuji Killroyovi za TDAčka,už je mám doma. Dneska jsem měl chvilku,tak jsem proměřil elyty,C316 měl zvýšený Rs,tak jsem jej raději vyměnil. No ale pak už jsem běžel na schůzi (rozuměj pivo :)), tak pokračování příště. Ostatní součástky okolo vypadají podle měření dobře. Ještě si raději převezu scop,abych to přeměřil.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22

#24 Příspěvek od Michal22 »

Tak hlásím, že telka je funkční.
Nejvíc mě natrápila drátová propojka- vypájel jsem ji při měření, teď jsem se divil, že mě nejde na IC vertikálu napájení :D
Pojistkový odpor našel kamoš, tak nemusím řešit zda je ten růžový pojistkový či ne.

Díky za rady
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“