Prodlužovací kabel na otočném bubnu -je to spolehlivé?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Prave s gumovym kablom ma ten bubon najvacsi vyznam, podstatne to zjednodusuje motanie.
PavelFF

#17 Příspěvek od PavelFF »

Takže názory na užitečnost a trvanlivost bubnu jsou velmi různorodé, někdy až protichůdné.
Dneska jsem poprvé letos sekal na zahrádce a mám tam už pár let obyčejnou plastovou 40m dlouhou šňůru bez navijáku.
K domu mi bude stačit 20-25m, s tím se už manipuluje snadno, tak se na naviják možná vykašlu.

A teď tady čtu, že největší věda je správně smotat. Nějak nechápu to přetočení.
Michal22

#18 Příspěvek od Michal22 »

Já smotávám volné kabely loket-ruka. Nemám na káblu žádnou rysku, abych viděl překroucení. A nikdy jsem o tom nepřemýšlel, ale možná to tak je?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Ale servicemane , píšeš nesmysly . Jaký nikdo , možná já jsem nikdo . Jo natáhnu kabel na celou délku . Udělám první smyčku a již vidím , kam se chce motat . No a celý ho navinu "v ruce" . Pokud se chce kroutit , tak mu pomohu . Právě ten natažený kabel má možnost rotovat dle své osy . Právě že loket a prkno jsou likvidátory kabelu . No a při přehazování smyslu motání dojde k pomíchání smyček a kabel se zamotá . Jste vy mi to praktici .
mtajovsky

#20 Příspěvek od mtajovsky »

BOBOBO píše:Právě že loket a prkno jsou likvidátory kabelu.
Cože? Na prkno motám pořád stejný gumový 30m kabel nějakých 20 let a nic není zlikvidováno. Nesmí se utahovat přes hrany a průběžně se mu musí kompenzovat zkroucení nebo jej navíjet ala buben.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“