Chlapi, sice budu vypadat jak deb--, ale já se Vám přiznám. Před několika roky jsem koupil na Aukru v <b>lednu</b> nový křivinořez. Jasně že čína. Cena 2800 Kč. Hned ho testnu, chytl na drc. Přišlo léto, sečení a ani ťuk. Rozebrané kdeco, trápení dva dny a nic. Pak mne napadlo vylít z nádržky palivo a sirkou zkusit ... <b>Prostě na naftu to opravdu nejede</b>. To je tak, když si nepoznačím co v kterém kanystru je.MetalGod píše:... nebo do toho místo benálu leješ sračky, co maj oktanový číslo nafty ...
Křovinořez - binec na svíčce
Moderátor: Moderátoři
Ale tady to nějakej čas jede bez větší kouřivosti, až nakonec chcípne na vodivej karbonovej škvarek mezi elektrodama svíčky.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Od tý doby se tý pumpě vyhejbám obloukem. Co bys chtěl po pumpě, kde navíc prodávaj sejra Niva po celejch bochníkách. Hradečáci možná tuší, je to cestou do Bydžova.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Další složkou dnešního beneli je etylester nebo butylester, látka zvyšující oktanový číslo isooktanu, původní minerální složky benálu místo tetraetylu olova - a ten ester taky žádná chemička nevyrábí "s přídavkem cukru" ... to je zas jeden z hoaxů, který mají původ právě v pančování normálního benzínu nějakou nezdaňovanou složkou - ať se jedná o topný oleje, ředidlový těžký lakový benzíny nebo různý aromáty (toluen, respektive benzen a jeho odvozeniny). Ty nehoří tak snadno jako benzín a jejich spalováním za vyššího tlaku vzniká právě kvůli větší složitosti molekuly víc pevnýho bordelu, než z obyčejnýho lihu, isooktanu a dalších povolenejch složek - proč si myslíš, že od ČOI dostávají některý pumpy pokutu? Je to za vodu v palivu = starý nefiltrovaný palivo, nebo za moc nízkou teplotu vzplanutí u nafty (je do ní úmyslně přidanej benzín kvůli zvýšení mrazuvzdornosti namísto originálně nařízený jiný látky) - anebo za příliš vysokej obsah popelovin = nespalitelnejch látek, což právě ukazuje na přídavek těch dalších hořlavejch, ale nezdaňovanejch složek, který jdou z rafinérek koupit bez dodatečný spotřební daně uvalený státem na produkty prodávaný jako motorový palivo.
Pak ten CO₂ je taky byjológyckej ...MetalGod píše:Tohle neříkej nahlas, nebo Tě někdo za to pověsí za koule do průvanu. Dyť je ten bijolích tááák ekologickej!EKKAR píše:"žerou" cukr a proměňujou ho na líh a CO₂