Pšis Nymburk osvědčení kategorie E4

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZVUK2000

#16 Příspěvek od ZVUK2000 »

TIČR si z toho udělal zdroj peněz. Tak to uděláš. Vždyt svého času tyto revize přesněji měření musela umět i cvičená opice
ve výdejně nebo půjčovně nářadí bez elektro vzdělání :D
palmalsport

#17 Příspěvek od palmalsport »

TO : doktor365
Doprčic, to je takovej problém, stáhnout si otázky z webu TIČRU?
petrfilipi

#18 Příspěvek od petrfilipi »

petrfilipi píše:Zaplať si kurz u člověka, který Tě bude zkoušet nebo aspoň zná zkoušejícího. Protože kdybys šel pouze ke zkouškám, tak to bude mnohem přísnější.

Tak jinak. Pokud si u někoho zaplatíš kurz tak je velká pravděpodobnost, že to uděláš. Pokud půjdeš hned ke zkouškám, tak to budeš mít těžší. To je můj (praxí vysledovaný) názor.
Fakt se toho neboj. Školení je o jedné normě (stáhneš ji na webu třeba tady: https://ulozto.cz/!CfAFh3AB/csn-33-1600-ed-2-pdf ). No a pak je tam něco, co jsem nepobral, protože jsem snad ani nechtěl - to je prohlášení o shodě, zákon 22/1997 o technických požadavcích na výrobky a další podivná teorie.

palmalsport píše: Jak je možné, že jsou dvě státní instituce, a každá má na revize spotřebičů, ručního elektromechanického nářadí a případně na strojní zařízení tak diametrálně rozličné názory.

Jo, tohle mi taky hlava nebere. A stát, který všichni živíme, jen nečinně přihlíží. Ale to samé je (ne)závaznost norem, jejich zvěřejnění zdarma pokud jsou citovány v zákoně apod. Souhlasím s tím, že TIČR má z §9E4 dobré a jednoduché zisky.

Petr
Naposledy upravil(a) petrfilipi dne 29 led 2017, 19:52, celkem upraveno 1 x.
doktor365

#19 Příspěvek od doktor365 »

Tak s tím počítám,že když se rozhodnu,tak půjdu na kurz,bez toho bych to nezkoušel. Právě do toho Nymburka. Dík za odkaz,vyhlášku mám,mám testové otázky od nich i to CD ,jsou tam normy,testy, zákony a já nevím co ještě,vlatně by tam mělo být vše. Oni mají na stránkách i popsáno jak to probíhá(přípravný kurz). Mě jde nejvíce o to jak to všechno probíhá na TIČR v Hradci. Jinak díky za odpovědi.
Milan
petrfilipi

#20 Příspěvek od petrfilipi »

Ráno na 9:00 přijedeš na TIČR v HK (kousek od nádraží), vyjedeš až nahoru, dostaneš test, vyplníš test, zkoušející Tě vezme do vedlejší místnosti, tam zkontroluje test, ukážeš mu vzorovou revizi (a na ní vyplněné všechny potřebné údaje), ještě se případně na něco zeptá, potřesete si pravicemi a za hodinu odcházíš domů.

Petr
doktor365

#21 Příspěvek od doktor365 »

Díky Petře. Jen ještě jedna otázka. Ten test je z normy 33 1600 ?
petrfilipi

#22 Příspěvek od petrfilipi »

Přesně už si to nepamatuji. Ale s jistotou vím, že jsem měl chybu v nějaké otázce ohledně mého neoblíbeného prohlášení o shodě apod,., takže to určitě není jen o normě na revize. Ale pár chybyček v testu být může.
A jak tu někdo psal - stáhni si otázky z TIČRu. A celkově se toho neboj. Když budeš na školení dávat pozor, tak to dáš.

Petr
palmalsport

#23 Příspěvek od palmalsport »

Jenom dodatek.
Potřebuješ měřící přístroj pro měření, s platnou kalibrací. :D
Po mě to TIČR vyžadoval. Teda tu platnou kalibraci na MP.
doktor365

#24 Příspěvek od doktor365 »

To co píšou že máš přinést s sebou na zkoušky nemají napsáno. Tak to určitě vše řeknou v tom Nymburce.
No stejně firma musí něco koupit.
Takto je to napsáno na stránkách školícího střediska.

Ke zkoušce je nutné si připravit:

doklad totožnosti k nahlédnutí
doklad o dosaženém vzdělání (obor elektro)
doklad o zdravotní způsobilosti (je možné použít i ověření zdravotní způsobilosti od podnikového lékaře)
potvrzení délky a typu praxe
osvědčení z vyhlášky č. 50/1978 Sb. (min. §6)
cvičnou revizní zprávu (vypracujete si ji během školení)
doktor365

#25 Příspěvek od doktor365 »

Tak díky za podporu,osvědčení mám. V Nymburce pohoda,velice dobrý přístup , a zkoušky v Hradci taky v pohodě aspoň já měl dobrého komisaře.
kbulda

#26 Příspěvek od kbulda »

No a teď tě čeká ještě dohoda o zvýšení platu. To je daleko horší bitva.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“