Co je to prosím za součástku ?
Moderátor: Moderátoři
....já mám z této součástky napojeno : to napájení FLASH paměti ostatních periferií.( v sérii je odpor 2K7) ,z dalšího vývodu je napájení +5V USB.jak jsem již psal,u obou pinů je 0V.
mezi pinem+5V a GND v USB konekt. je odpor jen 12ohmů.
jen na jediném pinu mám napájení 5V a toto napětí jde z toho IO MC34063 pin 3
Origo součástku se mi nepodaří najít.Náhradu,při nadměrně stráveném času možná ano..
Plán,že to vše jakoby obejdu a dám jen měnič z 12V na 3V a 5V nevyšel.
Zkoušel jsem dnes připojit to takto z reg.zdroje....Router sice svítí,je vidět že načítá i z FLASH,ale pořád se restartuje.
Vzhledem k ceně nového ( 1300kč) je určitě lepší koupit nový.
EDIT: jediné,co ještě zkusím,otevřít (starší) WIFI routery Od TP LINK co tu mám,jestli tam nenajdu tento obvod.
Všem Vám velice děkuji za Vaši pomoc.Když by stál třeba 3 tis.tak zkouším laborovat,ale takto.........
Dobry den bastlíři,
chci připojit 4 led diody které mají napájení 3,2-3,4V a proud 300mA do série. Jasné, potřebují potom 12,8 - 13,6V a 300mA. Nejbližší zdroj co seženu, je 13,8V - předpokládám, že 0,2V by se mohlo ztratit na vedení aby LEDky neshořely??? (aspoň v to tak doufám) + LEDky chci mít zálohované pro případ výpadku elektřiny. Nejideálnějši i s ohledem na nízkou cenu se mi jeví 4ks baterií 3,7V 9800mAh do série. to ovšem znamená 14,8V. Tak a teď nastává problém, chtěl jsem to zapojit ve smyslu zdroj-baterie-led = vypadne elektřina, spokojeně svítím dál bez složité elektroniky. Problém ale je čim snížit napěti aby do LEDek nešlo víc jak 13,6V? Odporem? Dioda? nějaký usměrňovací můstek nebo něco? a tím pádem nemohu použít zdroj 13,8V ale myslím sem někde viděl 15V - aby zvládal baterie nabíjet a pokrýt spotřebu LEDek. Snad sem to vysvětlil srozumitelně
Otázka tedy zní: Čím srazit napětí z 14,8V(15V) na 13,6V? Na mé znalosti si už vymýšlím moc tak prosím o radu. - Děkuji
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Neshánět zdroj 13,8V, ale zdroj odpovídající napětím těm článkům v sérii, tak aby se jím ty články daly nabíjet. Ke každýmu článku samozřejmě připojit balancér. Ty LEDky zapojit do série se zapojením, zvaným "zdroj proudu" - může bejt lineární i spínanej. Zapojení je plnej net ...
Díky, ten zdroj sem pochopil, psal jsem to spíš jako úvahu co se mi honí hlavou a co vidím za problémy.
Balancér na každý článek? Mohu poprosit o objasnění pojmu balancér = resp. co koupit za součástku?
A čim teda udělat ze zdroje tj. baterie budou mít 14,8V dohromady = jak to srazit na 13,6V? Odporem? stabilizátorem nebo čim? Pokud to pojede z baterii napětí bude 14,8V ale pokud ze zdroje, ten bude mít cca 15V jak zajistit že k LEDkám nepůjde vic jak 13,6V? moc díky za radu.
A kutilmile - nelituju tě