Jak zapojit kabely do zásuvky, která vede na dvě dvojzásuvky
Moderátor: Moderátoři
- elektrosvit
BOBOBO píše:Opět důkaz toho , že pokud chceš tahat trvale 2kW , tak jedině zásuvka na šroub . A to ještě ze šrotu s keramickým vnitřkem . Ty , co tam máš , rozhodně nevyhazuj !!
Díky za reakci. Typ zásuvky č. 1 (ta shořelá se zacvakávacím mechanismem na žíly kabelů) rozhodně kupovat nebudu. Určitě budu instalovat klasickou na šrouby. Z té dvojzásuvky č. 3 už přímotop napájen není, ihned co jsem objevil závadu /vyhořelou zásuvku/ jsem koupil kus kabelu a přímotop propojil v krabici do které vede kabel od jističe pro topení. Tak jak to má být správně propojeno a bylo původně než jsem původní přímotop měnil za jiný ...
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.4e) a 4f)
Hill
Díky za reakci. Kdo byl "dodavatel" tzn. prováděl instalaci zásuvek netuším. Tahle elektro instalace už v bytě byla, když jsem se nastěhoval /cca. 12 let zpátky/. Chyba je v tom, že jsem si zásuvky a vůbec celou elektriku nenechal pravidelně kontrolovat. Chyba byla i v tom, že jsem přímotop vyměnil za jiný, který byl se zástrčkou a zapojil ho do dvojzásuvky. Říkal jsem si, že až bude čas...ZdenekHQ píše:Ano, a jelikož uživatel spravce29 to nebyl, protože jinak by se na to neptal, může riskovat stejný omyl, protože se obrátí na "dodavatele".
A kutilmile - nelituju tě
Na přiloženém obrázku je můj "zásuvkový rozvod" v kuchyni. Rozvod je přísně třížilový, v mědi a poctivě udělaný. Jištěný je 16A jističem.
Do zásuvek je připojeno: Elektrokeramická deska, kombinovaná horkovzdušná trouba s grilem, mikrovlnná trouba, kávovar, rychlovarná konvice, malá CRT televize a LED osvětlení kuchyňské linky.
Zatím se nám nepovedlo ani vyhodit jistič, přestože nijak nehlídáme současně použitou kombinaci spotřebičů. Zásuvky včetně rozdvojek nevykazují žádné znatelné oteplení, které by svědčilo o přechodových odporech. Tato soustava je funkční již více než dva roky bez nejmenších problémů.
- Přílohy
-
IMGP6681.JPG- (136.93 KiB) Staženo 103 x