Pračka - nehřeje, fáze na obou svorkách topného tělesa.
Moderátor: Moderátoři
Ty černé věci tam jsou tři - ale jen jedno je spojeno se svorkami J6.
Je nějaká možnost, aby i laik jako já to relátko odzkoušel?
PS: to trafo fakt může být totálně opálené? V podstatě vše v jeho okruhu bylo černé a to i z druhé strany desky.
Ještě jednou díky za váš čas, manželka mi další bádání zatrhla - už se těší na novou pračku.
Ještě mi to nedá - to se ten prach z uhlíků motoru vážně dostane až na desku s plošnými spoji? Motor je dole na úplně druhé straně pračky!
Ender268 píše:Hmm - je možné, že ten multimetr měří blbě. Ale na té 100W žárovce jsem naměřil 560Ω - což by mělo být, jestli správně počítám 94 W. Což byl výsledek, který mě zcela uspokojil. A když se vrátím k tomu tělesu, tak by prostě topit mělo, protože evidentně přerušené není.monterjirka píše:Tak trochu lež... Žárovka "za studena" má odpor výrazně vyšší než by odpovídalo udávanému výkonu...
Nebo špatný multimetr?
Jinak na pračku jsem se včera nedostal - snad to vyjde dnes.
monterjirka
Trošku překlep, za studena má odpor mnohem nižší
Ender268
Změřil jsem žárovku 100W - za studena má odpor 39Ω (1356W).
mi-ro píše:Zkoušet relátka zapájená na DPS připojením ovládací cívky na 12V autobaterii je 50% jistota že ho připojíš opačnou polaritou a je vymalováno. Ne že by to vadilo samotnému relátku ale cívky jsou ošetřené diodou. PS třeba jsi to zkoušel odpojené, nvm, pak OT.
Stalo se to zde někomu, že během praní se pračka zastavila a vykázala chybu pípáním?
Včera mi taktéž doprala pračka elektrolux EWF12680 W, během praní zapípala a už nešla. Zjištěna chyba E66, topné těleso. Při zjištění závady pračka začala topit až se z bubnu dýmilo. Deska vypadá být v pořádku, topné těleso jsem vyndala a objednala nové. Nemám to čím změřit. Teď čekám až přivezou nové , jestli bude závada tímto, bude vyhráno. Jestli bude závada na desce, zkusím dát opravit, pokud půjde. Nová deska stojí cca 1700Kč. Zas se tu dají vyměnit ložiska v pohodě, buben je jen sešroubovaný, což u těch nových praček není , je to svařený plast a musí se to kupovat nové celé a to se asi těžko bude vyplácet.