Vzduchový rychlospojky

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

sis2 píše:No máš to hezký!
-- a chodí ti to hned! :D

Nechodí to hned jak má. :( Někde je malá netěsnost a bez odběru komprda asi tak 1x za den zapne, což je při kotli 20 litrů a poklesu tlaku do znovuzapnutí komprdy cca 2 bary asi 40 litrů vzduchu . Pokud vytáhnu rychlospojku hadice z kompresoru, nehne se tlak ani za týden. Divný, koncovku hadice u kompresoru, koncovku hadice u nástěnky i celou rychlospojku s nástěnkou jsem namazal jarovou vodou a nikde žádná bublina. Že by ta křížková zahradní hadice malinko propouštěla skrz plast v celý dýlce? Ach jo, kdo má ten kompresor vypínat a zase chodit zapínat když je potřeba...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
sis2

#17 Příspěvek od sis2 »

Můžeš třeba hadici stočit a smotek ponořit do nějaké nádoby s vodou - to už by mělo být vidět - ne? Jestli to třeba neuchází pod těma zakrimpovanýma prstýnkama, co máš místo šroubovacích stahovacích pásků.
dobrman

#18 Příspěvek od dobrman »

Celeron píše:...... Ach jo, kdo má ten kompresor vypínat a zase chodit zapínat když je potřeba...

Zkus se zeptat na nějakým fóru, třeba na EB, možná ti někdo poradí nějakou automatiku...
:D :D :D
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

sis2 píše:Můžeš třeba hadici stočit a smotek ponořit do nějaké nádoby s vodou - to už by mělo být vidět - ne? Jestli to třeba neuchází pod těma zakrimpovanýma prstýnkama, co máš místo šroubovacích stahovacích pásků.

Prstýnky to nedělaj, jak jsem psal, objel jsem je jarovou vodou.

To dobrman: Už jsem paralelně s hadicí natáhl 1,5 dvoulinku na zapínání komprdy. :) Akorát jsem zvědavej, kolik sepnutí a rozepnutí vydrží starej totalitní bakelitovej páčkovej přepínač.
Jirka

BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

No jestli je to ten na 2,5A , i když bolševický .....
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

BOBOBO píše:No jestli je to ten na 2,5A , i když bolševický .....

Neé, je to Elektropraga a ta má 250V/4A. Dal jsem obě sekce paralelně, je to mžikáč, takže snad chvíli vydrží. Jde jen o zapínací proud, vypínat se bude natlakovanej. Jen by mě zajímalo, jestli ty 4A je dnešní Ith, případně jestli AC1 nebo AC3. Motor bere 3,2A to by AC1 vyhovělo, jenže motor kompresoru je AC3 a ten má rozběhovej 5x vyšší. :wink: No zas tak často to cvakat nebude.
Jirka

petrfilipi

#22 Příspěvek od petrfilipi »

Já jsem si vyrobil terminály podle obrázku. Kdybys chcel učetřit čas, bylo by možné použít mosazné nástěnky.
Na fotkách jsou koncové body, ale mají jednoduchou možnost z nich vyrobit průběžné. Hadici mám nějakou plynovou (asi propan-butan), dostal jsem zadarmo 50m - byla nějaká starší a na plyn je už asi nepoužitelná.
Jestli máš větší dílnu a místo na hadicový naviják, tak bych šel do něho a pak bych si koupil druhou hadici na přenášení.

Petr
Přílohy
Term3.jpg
(150.15 KiB) Staženo 248 x
Term2.jpg
(166.48 KiB) Staženo 253 x
Term1.jpg
(232.28 KiB) Staženo 219 x
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“