náhrada již nevyráběného IR receiveru - VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
Není stejný, je přesně opačný. Pozor na to.Michal22 píše:Normálně by tam měl fungovat třeba obvyklý TSOP1736.
Pinout je stejný, jen je potřeba trochu upravit vývody...
Jinak je třeba funkci senzoru ověřit měřením a ne pouhým úsudkem.
p.s. Ale nevím, zda není původní senzor očíslován obráceně výrobcem.
Ono by to chtělo taky se mrknout, jestli náhodou z výstupu něco neleze...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- pocitujlasku
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Takhle by měl být TSOP připájen místo původního:
Obrázek PCB je ze servisního manuálu k danému receiveru(kina).
- Přílohy
-
pinout.png- (12.63 KiB) Staženo 148 x
super, už se to rozjíždí.
Pravdu máte oba. Tenhle manuál jsem si taky stáhnul. Obrázek PCB je správně, akorát takhle vypadá "zadní strana". Tělo IR je na druhé straně. Tzn. piny prostrčím skrz dírky a připájím. Takže je to správně. 1 je na 1 a 3 na 3. Takže v tomhle to nebude. Fotky udělám večer až přijdu domů. Ale je to přesně tenhle kus.
Datasheet jsem taky nenašel a to jsem hledal fakt dlouho. Takže není se o co opřít. Můžu to ale klidně napájet obráceně a uvidím. Za to nic nedám.
Obávám se, že se mýlíš:Jenda123 píše:Obrázek PCB je správně, akorát takhle vypadá "zadní strana". Tělo IR je na druhé straně. Tzn. piny prostrčím skrz dírky a připájím. Takže je to správně. 1 je na 1 a 3 na 3. Takže v tomhle to nebude...
Pokud už byl zapojen obráceně, pak lze jen doufat, že to přežil.
- Přílohy
-
pcb2.png- (25.81 KiB) Staženo 120 x
Prezit by to mohl. Napajeni je uprostred, takze to se nemenilo.
P.S. omlouvam se za diakritiku, pisu z mobilu.
Ještě jsem našel http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic448951.html - polsky, přidat ochranné odpory ?
Teď mě ještě napadlo, zkus popat na http://www.portes.cz/ ,píšeš že jsi z P8, tak to máš kousek.
- Přílohy
-
Panas Panel.jpg- (165.51 KiB) Staženo 150 x