Sestaveni pc, rada s vyberem komponent.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

#16 Příspěvek od robo »

Na konec zmenen i SSD disk za 256GB Corsair. Vse poskladano, zkontrolovano a po zapnuti pc najelo. Prvne jsem instaloval "svoje" win7 a pote zaktualizoval na 10. Dotahal posledni aktualizace, nainstaloval ovladace. Omylem jsem prvne nainstaloval 32-bit sedmicky ale ten fofr instalace. Pote format a instalace 64-bit win7. Tady to bylo chlup delsi ale stejne to byl fucak. Je videt ze technika postoupila zase o kousek dal. Jeste to bude chtit vnitrek trosku umravnit a doinstalovat nejaky zaklad. soft vybavu.
xsc

#17 Příspěvek od xsc »

Už dávno není potřeba instalovat Win7 a ty pak upgradovat na Win10. Od verze 1511 lze instalovat Win10 načisto a při instalaci zadat SN z Win7.
Achab

#18 Příspěvek od Achab »

Po instalaci Win 10 byla na SSD nastavená automatická defragmentace, taky u položky "C:\rezervováno systémem." Nemá to nějaký význam třeba pro kontrolu stavu disku? Vlastní defragmentace je snad u SSD zbytečná.
keemo

#19 Příspěvek od keemo »

pokud je disk spravne rozpoznan tak "optimalizace" znaci jeho proste "vytrimovani".
Achab

#20 Příspěvek od Achab »

Mám tedy optimalizaci znova povolit? Domníval jsem se, že funkce TRIM je záležitost řadiče a s plánovanou optimalizací nesouvisí. Při ručním spuštění trvá průběh sotva vteřinu. Položka "rezervováno systémem" nijak nereaguje ani na ruční spuštění (stav "nikdy nespuštěno").
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“