Kúpa osciloskopu
Moderátor: Moderátoři
- elektrosvit
Momentálne zváram,sústružím a flexujem v garáži,kde mám aj veci na bastlenie. Táto činnosť elektronickým zariadeniam neprospieva. O nejaké 2 roky garáž zbúram a postavím si novú dielňu.Mne tých 2x20MHz stačí, čiže by som si kúpil aj nový prístroj. Ale nie do tejto gáráže - to by som ho zničil a už som aj tak zaprataný a analógy sú dosť veľké.
Jedna z možností je USB osciloskop. Napr. za nejakých 50eur sa od číňana dá zohnať takáto hračka.
Otázne je či to nahradí C1-94. USB by bol kontrola,pokiaľ by som si nebol istý pri C1-94. A taktiež by som ho použil v prípade potreby dvojkanálu.V dielni má aj tak jeden IBM thinkpad T61, cez ktorý robím autodiagnostiku, tak by som to s tým USB skopom dal dohromady.
No a potom, ak budem ma vyriešené priestory by som išiel do nového prístroja, kľudne nejaký slušný digitál 2x20MHz. Napr. takéto niečo mi úplne bude stačiť. Teda parametrami, v kvalite jednotlivých značiek u osciloskopov sa nevyznám.http://www.avelmak.sk/index.php?lm=621&pg=det&article=37462.