Výroba špirálového káblu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Deather

#16 Příspěvek od Deather »

Vaseks, dakujem, ze ma to skor nenapadlo. :lol: Asi objednam od nich.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Zalezi od toho, aky kabel potrebujes - da sa kupit aj kabel k telefonnemu sluchadlu.
Deather

#18 Příspěvek od Deather »

Hej na telefonne sluchadlo som videl bezne k dostaniu. Na 230V uz pomenej. Ale nenapisal som na co to chcem. Idem to davat na svoju trafopajku. Pride mi to praktickejsie nez pomotany dlhy kabel.
konosuke

#19 Příspěvek od konosuke »

točitá flexo šňůra k ruskému holicímu strojku Charkiv šla použít, dodávala se k nám jako samost. ND, svého času připojil k trafopáječce, vypadala poloprofi...
https://elektro.hyperinzerce.cz/holici- ... i-nabidka/
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
JiriTom

#20 Příspěvek od JiriTom »

Kdysi dávno jsem to k trafopájce také dal, ale šlo to rychle pryč: shazovalo to součástky na stole a v nepravou chvíli to vyvíjelo velký tah... :D
konosuke

#21 Příspěvek od konosuke »

máš asi pravdu...byla to spíš parádička než technická úprava, jednou jsem použil telefonní spirálu a 4 tenká Cu lanka zapojil do sítě v párech dva-dva,
velmi brzo vrátil původní plochou flexo (krátká pružina táhla nástroj)
ani jinak kvalitní sluchátka Tesla ARF300 nebyla pohodlná na poslech přes
kabel-spirálu...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Deather

#22 Příspěvek od Deather »

Takze podla vas sa to neoplati prerabat? Lepsi je teda obycajny kabel, nie spirala?
Achab

#23 Příspěvek od Achab »

To záleží na způsobu používání a dalších okolnostech, například na umístění zásuvky a délce šňůry. Jak bylo řečeno, kroucený přívod snadněji "zametá" součástky na stole. Natažený ze zásuvky přes stůl může překážet, zvlášť pokud je krátký a napíná se. Dlouhá spirála je zase těžší, někdy ze stolu sjede a něco shodí. Nebo se volně visící spirála při manipulaci zadrhává o hranu stolu, nebo různé předměty. Někomu to ale může vyhovovat, je to individuální.

Osobně používám klasickou šňůru, ačkoliv v mém případě by kroucená asi příliš nevadila.
Deather

#24 Příspěvek od Deather »

No je to velmi individualne. Ja pouzivam trafopajku skor ''terenne'', nie na stole. Takze mne asi nebude vadit. SKor mi vadi dlhy zamotany kabel, heh.
Doteraz som mal hruby kabel, asi z vrtacky. Len bol hodne neprakticky.
Dobre, tak asi vezmem ten kabel z avelmaku.
marshal

#25 Příspěvek od marshal »

já mám na trafopájce tlf. šnůru už asi 20 let, teď ji moc nepoužívám ale když jsem jezdil coby televizák byla v permanenci furt, navíc mám zástrčku už nevím z čeho ale do ní je možno zapojit druhou zástrčku. bylo to výhodné když byla v dosahu pouze jedna zásuvka.
Zatím drží bez problémů, (normy neřeším ) :D
Deather

#26 Příspěvek od Deather »

marshal, no u mna je to podobne. V aktualnej dobe ju maloco pouzivam a ked uz, tak mi hrozne vadi zmotany kabel. Preto ma napadla ta myslienka na spiralovy kabel.
Kazdopadne dakujem vsetkym zucastnenym, poradili ste mi. Kabel som objednal. 8-)
Achab

#27 Příspěvek od Achab »

konosuke píše:Točitá flexo šňůra k ruskému holicímu strojku Charkiv šla použít...
Tato má poněkud menší tvarovou pevnost, při intenzívnějším používání se závity časem vytahají. Mám ji doma i se strojkem - "электробритва Харкив 15M." Mimochodem přívodka je odlišná od běžných síťových "MINI."
sinclair

#28 Příspěvek od sinclair »

Přibližně 45 let mám na jedné a té samé trafopájce TRP1-55, s asi 50x měněnými kryty :D, přibližně 5m dlouhou, obyč dvojlinku YH 2x0,75.
Na jejím druhém konci je asi tak 42 let geniální a nerozbitná síťová zástrčka ze sovětského Rubína 102, modří budou vědět proč :D
JiriTom

#29 Příspěvek od JiriTom »

sinclair: po přečtení jsem zašel do sklepa a vyhrabal to (viz.foto, leželo to 30 let ?). Kdysi jsem měl překopaný Rubín na rádio se "západní" normou a tu zástrčku jsem využíval tak, že byl zapnutý Rubín - rádio a do jeho zástrčky zasunutá další zástrčka, už nevzpomínám co... :D

Trafo z Rubína je hodně dávno pryč v některém "zakázkovém" zesilovači, mám dojem že 50W "kopie" Marshall...
Achab

#30 Příspěvek od Achab »

Je to ona, fotku zblízka se zdířkami jsem nenašel. Mám dojem, že jsem tuto zástrčku viděl i na nějakém rádiu.
Přílohy
Vidlice Rubín 102.jpg
(104.21 KiB) Staženo 59 x
Odpovědět

Zpět na „Poradna“