LED žárovky opravy
Moderátor: Moderátoři
Ale neříkám, že to není možné. Celkově s tou statikou nějak nemám problémy.
Ale v dětství jsem zničil ruskou hru "Vajíčka". Jezdil jsem s ní po obrazovce zapnuté CRT jestli se statikou nerozsvítí nějaký pixel navíc. Nerozsvítil. Přeplo se to na čas, nebo budík, nebo co to bylo, a tam už to zůstalo napořád
Sorry, ale tohle jsou nějaké čínské LED žárovky nejlevnější kategorie. Mám dojem, že každý slušný výrobce upevňuje LED moduly šroubkama na hliníkový chladič. Tady žádné šroubky nevidím. Přívod napájení je též nešťastně řešený. Mělo by se to dělat drátkama nebo konektorem, aby to snéšelo teplotní roztahování. Tyhlety dvě spájené DPS se budou kroutit, až to pájený spoj rupne.
Ta levá lumidka na Vaší fotce, s číslem 0421 na tišťáku, vypadá podobně jako Trixline A60; TR LED A60. Jestli jste z ní vyjmul elektroniku, můžete se mi podívat na hodnotu odpůrku R4? Mám ho spálený a lumidka mi proto jenom bliká.
- Přílohy
-
2018-01-27-165901.jpg- (191.81 KiB) Staženo 167 x
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil jsem je rozebrat, na první co přestala svítit byl vadný pouze jeden číp, na druhé odešly celkem 4-ři a na třetí vzaly za své všechny. Změřil jsem pouzdra čípů a vyšel mi rozměr který má číp SMD 2835 (dnes když píšu tento příspěvek jsem zjistil podle odkazu na kterém jsem tyto žárovky objednával že v nich není číp SMD 2835 ale SMD 5730, ten rozměr pouzdra mě zmátl). Ale proč tomu tak je když SMD 5730 má úplně jiný rozměr pouzdra? To mi nejde do hlavy. Každopádně dva dny dozadu jsem na té LED-ce co měla pouze jeden vadný číp jsem jej vyměnil za ten co jsem objednal na Aliexpress. Když jsem na zapájený SMD 2835 přiložil hroty měřáku přepnutém na "pípák", tak se LED-ka slabě rozsvítila, při jiných původních ani ťuk. Přitom když jsem žárovku zašrouboval do objímky a zapnul světlo tak žárovka se rozsvítila (svítily všechny LED-ky, tá vyměněná trochu slaběji).
- Přílohy
-
IMG_20180402_113256 – kopie.jpg- Zde jsou objednané LED čípy SMD 2835
- (92.87 KiB) Staženo 183 x
-
IMG_20180402_113211 – kopie.jpg- Na ní jsem měnil označenou LED-ku.
- (156.8 KiB) Staženo 187 x
Nedavno som menil LED v podsvieteni LCD monitora a tam boli v kazdej LED dva cipy paralelne. Diodovy test ich rozsvietil, akurat v niektorych kusoch kazdy cip svietil inou intenzitou... Technologia vyroby vykonnych LED stale nie je zvladnuta tak, aby to dokazal kazdy Cinan.