Fortron Hexa 85+

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od forbidden »

Mám teď na opravu zdroj koupenej z číny 1600 W. Jel prý jeden den, pak zdechl. Jak budu mít chvíli, abych se na to podíval, tak dám fotky, sám jsem moc zvědavej. Nijak těžkej není, ale bedna je o malinko větší, jak běžná ATX.
xsc

#17 Příspěvek od xsc »

rnbw píše:Pri zdrojoch vzdy platilo, ze cim je tazsi a suciastky masivnejsie, tym lepsie.
Ne vždy. Například zdroje s pasivním PFC byly nejtěžší, přesto nebyly lepší než zdroje s aktivním PFC.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Ano, to je vynimka. Cize rozdelit do kategorii bez PFC, pasivne PFC a aktivne PFC a porovnavat hmotnosti len v ramci kategorie.

Inak aktivne PFC je len kurvitko navyse - dalsi FET, ktory sa moze prerazit a jeho riadiaci IO odpalit.
Standa99

#19 Příspěvek od Standa99 »

Ano, ten starý má tak 2 Kg a nový s PFC je cca třetinový (nevážil jsem je). Každopádně ten Hexa 85+ není pro mě, je to do skládačky a chci mít jen pár let klid. Už jsem naznačoval, že levné Seasonicy kolabují, zatím dva po asi 4 letech, jsou v garáži, až bude čas (třeba blbá série, byly z jedné doby).
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
xsc

#20 Příspěvek od xsc »

U těch Seasoniců odcházel elyt v SB větvi "chytře" umístěný vedle chladiče. Prostě kurvítko.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od forbidden »

Tak jen pro info, kdo by chtěl vědět, jak vypadá čínská 1600 W svářečka. Na první pohled celkem ujde, ale součástky pravý čínský, provedení nic moc. Nezkoušel jsem ji zatížit těma 1600 W, nemám čím. Odešla část, co vyrábí +5 V a +3,3 V. Má to na starosti ten APW.
rnbw

#22 Příspěvek od rnbw »

Ano, na prvy pohlad to vyzera slusne. Pokym si clovek nevsimne otrasne a nebezpecne pripojenie napajacieho konektora a elyty, ktore maju logom napodobnovat znacku Rubycon.

Neopravoval by som to, taketo smejdy su maximalne nevdacne - zabijes s tym x hodin a nakoniec to aj tak nepojde.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od forbidden »

Já to nakonec zprovoznil, na přání zákoše, jen jako zdroj 12 V. Vyhodil jsem supervisor obvod a celý řízení s tím APW. Podle mě to má na napájení grafik na těžení, proto mu asi stačí těch 12 V. Jestli to bude provozovat se slušnou zátěží, tak tipuju, že to nevydrží ani dva roky. Ty elyty ve mě důvěru nevzbuzují. Ještě jedna věc je tam udělaná suprově, NTC na vstupu je úplně k ničemu, po zapnutí mi to vždycky shodilo 10 A jistič. :)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“