Magnet ve stykači?

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

Vzhled po renovaci.
Kontaktům nic nebylo ani pod tou rzí, ani vývodové pásky z fosforbronzu neutrpěly, horší na tom byly hlavy šroubů, sice by se taky daly očistit ale dal jsem nové. Trochu nepříjemné jsou malé šroubky na pomocných kontaktech a cívce, protože jsou atyp M3,5 které člověk nemá vždycky po ruce.
Přílohy
electr 004.jpg
electr 004.jpg
electr 003.jpg
electr 003.jpg
electr 002.jpg
electr 002.jpg
electr 001.jpg
electr 001.jpg
dobrman

#17 Příspěvek od dobrman »

ty silentbloky u jádra cívky, nebyly ztvrdlý? Většinou se lámaly jak byly vyhřátý a stykač byl hodně hlučnej...
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

Uložení jádra v gumě bylo OK, stykač není ani z 20 cm vůbec slyšet, ani jsem to nečekal. Dosedací plochy jen přiměřeně očištěny ocelovým kartáčkem ve vrtačce. Tyhle stykače spíš řvaly, když se mezi jádro a kotvu dostalo zrnko písku.
Kvicala_r

#19 Příspěvek od Kvicala_r »

Tak jestli je to fotka stejného stykače před/po pak smekám. Hezká práce. Věřím, že spolehlivostí to oplatí 100x ve srovnání s moderním pozlátkem
Achab

#20 Příspěvek od Achab »

Jenom ty větší pérovky na šroubech hlavních kontaktů by chtěly vyměnit, při utažení asi ujedou bokem.
Třeba na kompresorech utažení svorek bez dopružení dlouho nevydrželo...
kbulda

#21 Příspěvek od kbulda »

Crifodo píše:Uložení jádra v gumě bylo OK, stykač není ani z 20 cm vůbec slyšet, ani jsem to nečekal. Dosedací plochy jen přiměřeně očištěny ocelovým kartáčkem ve vrtačce. Tyhle stykače spíš řvaly, když se mezi jádro a kotvu dostalo zrnko písku.

Copak zrnko písku. Stačilo i křídlo z komára. Jak nebyl uzavřen magnetický obvod cívky , tak to řvalo. Zároveň se zvedl proud cívky a ta po čase shořela.
Výmněna cívky na tomto stykači byla ( díky konstrukci ) otázkou dvou minut.
FERYACT

#22 Příspěvek od FERYACT »

Magnet ve stykači je hloupost.My jsme na kompensacích dávali přes klidové kontakty odpor a pak stykač dostal "forsáž".Po přitažení se odpor odpojil.
palmalsport

#23 Příspěvek od palmalsport »

To : Kvicala

Tak s tímto nemohu souhlasit.
FERYACT

#24 Příspěvek od FERYACT »

Když se něco dostalo do styčné plochy tak stykač spustil kulometnou dávku.Někdy jsem měřil v rozvaděči stykače před i za mnou a byl jsem vyděšen.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“