Oprava zdroje k notebooku.

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#16 Příspěvek od PeteBurns »

V spinanom zdroji je ESR ovela dolezitejsie, nez kapacita, takze povodny vyzera byt na tom lepsie ;)
weed_smoker

#17 Příspěvek od weed_smoker »

O to ESR u spínáku jde hlavně na sekundáru.U tohodle kondu zas tolik ne,ten vyhlazuje jenom 100Hz ze vstupního usměrňovače.
Olchor

#18 Příspěvek od Olchor »

No to asi nebude pravda, z toho kondu přeci měnič bere pulsy pro napájení trafa, takže ESR důležité je.
klacek

#19 Příspěvek od klacek »

K Schottky diodě dvojité. Jestli tomu dobře rozumím, tak jsou to 2 diody, které jsou spojeny katodou k sobě a anody jsou nožičky 1 a 3, přičemž nožička uprostřed(2) je ta spojená katoda.

Měřákem(měření diod) by tedy měly póly 1 a 3 proti dvojce vykazovat nějaký úbytek napětí a v opačném směru by mělo být OL. Ta moje utržená SD ovšem vykazuje na obou diodách v obou směrech OL. Vyměním ji tak jako tak. Ale podivuju se nad tou náhodou, že se pokazila a ještě ji původní majitel při otevírání krabičky připravil o nožičky.
klacek

#20 Příspěvek od klacek »

Narazil jsem na jeden problém.
Našel jsem několik ochranných desek za rozumné ceny, které umožňují ochránit pack i proti přehřátí. Jenže se k nim nedodává čidlo. Vzpomněl jsem si, že jedno čidlo mám z baterie z NB. Ta je taky 3x 3.6V. Tak se chci ujistit.
To čidlo, to je nějaký bimetal? A jak poznám, při kolika stupních rozepne obvod? Máte nějaký nápad?
Čidlo se dá taky vcelku levně koupit. Na kolik stupňů by mělo být do toho aku-packu ve vrtačce?

třeba tady je ochranná elektronika, která by měla umět balanc a hlídat teplotu(bez čidla)Je do 100A. https://www.aliexpress.com/item/3290660 ... b201603_55

A tady je do 30A a i s čidlem
https://www.aliexpress.com/item/4000136 ... b201603_55

děkuji
Kvicala_r

#21 Příspěvek od Kvicala_r »

To čidlo není bimetal, ale nějaký definovaný NTC. Ta definice NTC je většinou odpor@25C a β (sklon/strmost charakteristiky).
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“